Petrovský je na MSJ najproduktívnejší hráč, Štrbák obranca. Slováci dominujú presilovkám

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Petrovský je na MSJ najproduktívnejší hráč, Štrbák obranca. Slováci dominujú presilovkám

Slovenskí hráči vynikli v individuálnych štatistikách.
Slovenskí hráči vynikli v individuálnych štatistikách.IIHF
Slovenský hokejista Servác Petrovský (19) je na čele produktivity po zápasoch v základných skupinách na juniorských MS v Göteborgu. V štyroch dueloch nazbieral deväť bodov za päť gólov a štyri asistencie a tabuľku vedie pred kvartetom osembodových hráčov.

V top desiatke sú aj jeho spoluhráči Filip Mešár (1+6) na siedmom a Peter Repčík (3+3) na desiatom mieste. Petrovský je v počte gólov druhý o jeden zásah za Američanom Gavinom Brindleyom, Mešárovi patrí štvrtá priečka medzi nahrávačmi.

Maxim Štrbák je spolu s Theom Lindsteinom zo Švédska na čele bodovania obrancov. Obaja si v skupine pripísali zhodne po šesť bodov za jeden gól a päť asistencií.

Takto vyzerajú štvrťfinálové dvojice.
Takto vyzerajú štvrťfinálové dvojice.Flashscore

Slovenský brankár Adam Gajan figuruje na tretej pozícii v úspešnosti zásahov, v troch vystúpeniach dosiahol v tomto ukazovateli 93,41 percenta. Na čele je švédsky brankár Hugo Havelid, ktorý v dvoch stretnutiach neinkasoval ani raz. Dalibor Dvorský je štvrtý najúspešnejší na vhadzovaniach (63,49 %).

Slováci sú pred štvrťfinále na prvom mieste v tímovej štatistike presiloviek, zo 16 možností využili sedem a majú tak 43,75-percentnú úspešnosť. V oslabení (88,24-percentná úspešnosť) im patrí tretie miesto za USA a Švédskom. Tretí sú zverenci trénera Ivana Feneša aj v streleckej efektivite v pomere gólov a striel na bránku.