Po troch výhrach debakel od USA. Slováci dostali desiatku, skupinu končia na druhom mieste

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po troch výhrach debakel od USA. Slováci dostali desiatku, skupinu končia na druhom mieste

Aktualizované
USA vyhralo výsledkovo suverénnym spôsobom.
USA vyhralo výsledkovo suverénnym spôsobom.TASR
Slovenskí hokejisti do 20 rokov podľahli vo svojom záverečnom dueli v B-skupine na juniorských MS vo švédskom Göteborgu favorizovaným Američanom vysoko 2:10. Slováci utrpeli prvú prehru na šampionáte a v skupine obsadili s deviatimi bodmi 2. miesto, o dva body za zámorským tímom. Meno štvrťfinálového súpera spozná mužstvo trénera Ivana Feneša (47) po odohratí zvyšných stretnutí zamotanej A-skupiny.

USA - Slovensko 10:2

V bránke čakala veľká šampionátová premiéra Samuela Urbana. Do zostavy sa vrátil Adam Žlnka, zmenami prešli tri útočné formácie. Úvod stretnutia bol vyrovnaný, súper postupne preberal iniciatívu. Po vyhratom buly síce slovenský gólman chytil dve strely, ale následne spoza bránky zasunul puk za čiaru kapitán Rutger McGroarty - 1:0.

Odpoveď však prišla veľmi rýchlo. Marián Moško vystrelil od modrej čiary, puk tečoval obranca Hutson a Augustine nemal nárok - 1:1. Na druhej strane okamžite Gauthier opečiatkoval brvno. V polovici úvodného dejstva krásne prešiel do pásma obranca Zeev Buium a trafil medzi betóny Urbana.

Ďalší hráč USA síce bol v kontakte s gólmanom, ale napriek tomu, že tréner Feneš si zobral "challenge", tak zásah platil - 2:1. Navyše prišlo dvojminútové vylúčenie na našej strane, keďže trénerská výzva nebola úspešná. Američania roztočili poriadny kolotoč, ktorý pokračoval následným vylúčením Deja za podrazenie.

Slováci oslabenia prečkali. Tesne pred koncom úvodného dejstva nebezpečne trafil Pišoju kolenom Hayes a dostal trest na päť minút plus do konca zápasu. Prvý raz sa do kabín odchádzalo za nepriaznivého stavu pre slovenský tím. Dlhú presilovku však Slováci nevyužili, navyše v oslabení udrel Gavin Brindley - 3:1.

Brankár Augustine sa rozchytal k skvelému výkonu, obrovské šance mali Petrovský, Kukumberg aj Sýkora, ktorí boli sami pred ním, ale ani na mnohokrát puk cez tohto maskovaného mladíka nepretlačili za čiaru. Z tohto úseku hry Slovensko nevyťažilo zníženie. Ďalšiu možnosť dostali zverenci trénera Feneša po krosčeku do tváre Sýkoru.

Tlak konečne priniesol svoje ovocie, nakoľko Filip Mešár trafil z ľavého kruhu krásne do rohu sväyne a postaral sa o svoj prvý gól na šampionáte - 3:2. Radosť však netrvala dlho, keďže Ryan Leonard ostal osamotený pred bránkoviskom, aby švihom prekonal Urbana - 4:2. 

Aj keď druhé dejstvo bolo zo slovenskej strany herne dobré, tak úvod ani záver nevyšiel. V 39. minúte sa presadil druhý raz v stretnutí kapitán McGroartry - 5:2. Hetrik dokonal na začiatku tretej periódy a prakticky bolo po stretnutí - 6:2. Ešte horšie to bolo po zásahu Isaaca Howarda - 7:2. Urbana v bránke nahradil Eliáš.

Ten inkasoval po strele Erica Pohlkampa od modrej čiary, ktorá mu prepadla za čiaru - 8:2. V presilovke sa presadil aj Cutter Gauthier - 9:2. Gólostroj amerického tímu nepoľavoval, takže z toho bola bohužiaľ desiatka. Tú pečatil Howard - 10:2.

Aktuálna tabuľka skupiny B.
Aktuálna tabuľka skupiny B.Flashscore