Juniori chcú pokoriť USA a vyhrať skupinu: Obrovská motivácia, dáme do toho všetko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juniori chcú pokoriť USA a vyhrať skupinu: Obrovská motivácia, dáme do toho všetko

Radivojevič sa dočkal premiérového gólu.
Radivojevič sa dočkal premiérového gólu.Profimedia
Slovenskí hokejoví juniori stoja po troch víťazstvách pred veľkou prekážkou. Vo štvrtom vystúpení na svetovom šampionáte ich čaká výber USA. S rovesníkmi spoza oceánu sa zverenci trénera Ivana Feneša (46) pobijú o prvenstvo v skupine B.

Pred náročným duelom sa k mikrofónu Hockey Slovakia postavili dvaja mladí reprezentanti Slovenska. Prvým z nich bol Jozef Viliam Kmec, ktorý sa vyjadril k historicky najlepšiemu štartu na MS: "Je to úžasné. Pred turnajom sme si všetci povedali, že pôjdeme od zápasu k zápasu. Zatiaľ nám to vychádza, stačí len pokračovať a bude to super."

Hráč kanadského Prince George Cougars z WHL si uvedomuje, že proti americkému tímu nečaká jeho ani spoluhráčov nič jednoduché. "Jeden z najlepších tímov na svete. Nebojíme sa ich, pôjdeme do toho naplno. Motivácia je obrovská. Majú rýchlych hráčov, budú nás napádať. Musíme hrať jednoducho, do tela a veľa strieľať na bránku," ponúkol jednoduchý recept na úspech.

Kmec patrí k najviac vyťažovaným obrancom nielen v tíme kouča Feneša, ale aj na celom podujatí. Ako to zvláda? "Hrá sa mi dobre. V klube takisto zbieram veľa minút, takže mi to nerobí problém. Som rád za dôveru trénerov, ktorí ma nechávajú na ľade v dôležitých situáciách. Snažím sa hrať kvalitne v defenzíve a následne podporiť útok," uviedol.

V stretnutí s Nórmi si premiérový zásah zapísal mladučký Luka Radivojevič. Počas 35. minúty súboja zvyšoval na 7:1. "Bol to pre mňa veľký zážitok. Je to môj prvý gól v reprezentácii na majstrovstvách sveta. Teším sa, že mi to tam padlo. Puk mám odložený, dal mi ho Adam Sýkora," prezradil o pamiatke na nezabudnuteľný moment.

Po treťom triumfe bolo skloňované najmä záverečné dejstvo, v ktorom Slováci mierne poľavili. "Výkon z tretej tretiny duelu s Nórskom už nemôžeme zopakovať. Musíme pomôcť 'Gajovi', drží nás v každom zápase a takto mu to vrátiť proste nemôžeme," vravel hokejista švédskeho Örebra.

Momentálne sa s reprezentačnými kolegami teší z prvej priečky v skupine. Američania majú osem bodov a mierne lepšie skóre. Vo Frölundaborgu sa chystá boj o vrchol tabuľky. "Chceme vyhrať, dáme do toho všetko," zakončil rozprávanie stručným a jasným odkazom.