Dvadsiatka USA zdolala Česko po nájazdoch, čakajú na ňu stopercentní Slováci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvadsiatka USA zdolala Česko po nájazdoch, čakajú na ňu stopercentní Slováci
Aktualizované
Brankár Michael Hrabal dlho držal nádeje českého tímu pri živote.
Brankár Michael Hrabal dlho držal nádeje českého tímu pri živote.iihf.com
Hokejisti USA zvíťazili vo svojom treťom zápase v B-skupine juniorských MS v Göteborgu nad Českom 4:3 po samostatných nájazdoch. V tabuľke klesli na druhé miesto, bod strácajú na stopercentných Slovákov, proti ktorým budú v nedeľu bojovať o prvenstvo v "béčku". Prvé víťazstvo na šampionáte vybojovali Fíni, ktorí si v A-skupine poradili s lotyšskou "dvadsiatkou" hladko 4:0.

Američania odohrali s Českom dramatický zápas, ktorý napokon dospel až do nájazdového rozstrelu. V siedmej sérii rozhodol o triumfe USA Isaac Howard. Česi si vďaka zisku bodu definitívne zabezpečili účasť vo štvrťfinále, v tabuľke im patrí so štyrmi bodmi 3. priečka.

Fíni si napravili chuť po prekvapujúcej prehre s Nemeckom (3:4) a nedali šancu Lotyšom. V zápase využili až tri presilovky. "Suomi" figurujú v tabuľke A-skupiny s tromi bodmi na 4. mieste a majú už istotu štvrťfinále. Lotyši nedali gól ani v treťom stretnutí na MS a sú bez bodu na poslednej 5. priečke. Ak sa chcú vyhnúť baráži o udržanie, budú potrebovať zdolať v záverečnom skupinovom zápase Nemecko za tri body a potom sa spoliehať, že Nemci na Silvestra nezoberú Kanade bod.

Švédi rozhodli o triumfe nad Kanadou v druhej tretine. Severania si už potom dvojgólový náskok ustrážili až do konca. Tabuľku vedú s plným počtom bodov a skóre 13:0. Do štvrťfinále postúpia s určitosťou ako víťazi skupiny. Kanada utrpela prvú prehru a je druhá so šiestimi bodmi.

MS do 20 rokov:

A-skupina (Scandinavium)

Lotyšsko - Fínsko 0:4

Kanada - Švédsko 0:2 

B-skupina (Frölundaborg)

Česko - USA 3:4 pp a sn