Misia USA. Mladí Slováci po ďalšom triumfe upierajú pozornosť na silvestrovský duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Misia USA. Mladí Slováci po ďalšom triumfe upierajú pozornosť na silvestrovský duel
Slovenskí hokejisti zaznamenali na turnaji tretie víťazstvo.
Slovenskí hokejisti zaznamenali na turnaji tretie víťazstvo.Profimedia
Slovenskí hokejisti do 20 rokov zvíťazili aj v treťom zápase na juniorskom svetovom šampionáte. V piatkovom stretnutí vo švédskom Göteborgu zdolali rovesníkov z Nórska vysoko 8:4 a s plným počtom bodov vedú B-skupinu.

Bilanciou dva góly a dve asistencie sa blysli útočníci Dalibor Dvorský a Servác Petrovský. "Začiatok zápasu nebol podľa našich predstáv, nehrali sme dobre. Dali nám rýchly gól, to nás trošku položilo, ale pôsobili sme ako tím, čo bolo vidieť od zásahu na 1:1," povedal Petrovský pre kamery JOJ Šport po stretnutí.

Na margo svojich zásahov prezradil: "Videl som, že Maxim Štrbák nahrával, bol som sám pred bránkou, rovnako pri druhom Adam Sýkora, tiež som bol sám pred bránkou, je to vďaka nim. Sme tu pre tímový a nie individuálny úspech." 

Nórsko - Slovensko 4:8

Slováci však záverečnú tretinu prehrali 1:3, čo by pred posledným skupinovým súbojom s USA mohlo byť výstrahou. "Nemôže sa to stávať, robili sme zbytočné fauly, nechali sme sa vyprokovovať. Tri body sú ale tri body, ideme na USA," uzavrel Petrovský.

Debut na šampionáte absolvoval Roman Kukumberg, ktorý nastúpil vo štvrtej formácii: "Bol to kvalitný a fyzický zápas, hralo sa hore- dole, bolo to atraktívne aj pre fanúšikov. Snažil som sa byť čo najlepší, svoju premiéru hodnotím pozitívne. Víťazstvo je doma, to je super."

"Prioritou boli oslabenia, sústrediť sa na fyzickú hru a dobrý pohyb, vybojovávať puky v útočnom pásme. Som defenzívnejší hráč. Všetkým nám to fungovalo, či už mne, Františkovi Dejovi alebo Markusovi Suchému, takže si myslím, že sme si svoju úlohu splnili," nechal sa počuť hokejista, ktorý sa o svojom zaradení na súpisku dozvedel vo štvrtok.

Prečítajte si aj náš zápasový sumár

Duel zhodnotil aj zadák Milan Pišoja: "Hrali sme na šiestich obrancov, takže sme sa točili viac ako v zápasoch predtým. Útočníci nám veľmi pomáhali, nemali sme toľko práce, ale Nóri boli rýchli a dosť nás napádali. Museli sme hrať jednoducho a rýchlo posielať puky hore. Výhru treba osláviť a pripraviť sa na Američanov."

Zverenci trénera Ivana Feneša sa s favorizovaným výberom USA stretnú v boji o konečné prvé miesto na Silvestra (12:00). "Je to pre nás veľký úspech. Mať plný počet bodov po troch zápasoch, to si dlho nepamätáme. To, čo do zápasu vložíte, sa vám vždy vráti. Ukázali sme, že máme kvalitu a boli sme odmenení. Nóri mali dobrý vstup do zápasu. My sme sa postupne vrátili, robili dobré rozhodnutia a v druhej tretine sme dominovali," dodal kormidelník.