Minister obrany Gajan si puky hľadal hladko. Chceme dvanásť bodov, ozýva sa z kabíny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Minister obrany Gajan si puky hľadal hladko. Chceme dvanásť bodov, ozýva sa z kabíny

Gajan je zatiaľ veľkou oporou Slovenska na MSJ.
Gajan je zatiaľ veľkou oporou Slovenska na MSJ.TASR
Po dvoch výhrach a šiestich získaných bodoch mali slovenskí reprezentanti na MSJ k dispozícii prvý voľný deň, ktorý strávili ľahkým tréningom, rozobrali si predošlé stretnutia a aj to nachádzajúce proti Nórsku, no takisto si dovolili trochu zábavy na uvoľnenie.

Po výhre 6:2 proti Česku udržal brankár Adam Gajan v súboji so Švajčiarskom čisté konto. Hlavne jeho 36 zákrokov výrazne prispelo k úspechu: "Chlapci mi veľmi pomohli, bolo tam veľa zablokovaných striel. Mne osobne sa chytalo dobre, cítil som sa super. Možno prvých desať minút som sa ťažšie rozbiehal, po prvom zápase boli nohy ťažšie, ale potom som sa do toho dostal" hodnotil 35. výber tohtoročného draftu NHL.

Slovensko - Švajčiarsko 3:0

Aj keď boli Helvéti nebezpeční, tak samotný Gajan na väčšinu situácií videl veľmi dobre, preto mal jednoduchšiu prácu, čo sa týka zákrokov: "Nemali dobrú clonu, ale tlačili sa do bránky a mali šance, no puk sa mi nehľadal ťažko. Stále však treba aj to športové šťastie, turnaj sa nekončí. Musíme sa pripraviť na Nórov. Bolo naším cieľom vyhrať prvé dva duely, ale chceme získať ďalšie tri body proti Nórsku," nadviazal.

Svoju brankársku jednotku chválil aj tréner Ivan Feneš: "Nula na jeho konte, je opäť hviezdou turnaja. Ukázal viaceré skvelé zákroky a veľmi sa tešíme z jeho aktuálnej formy. Čo viac dodať," nechal sa počuť. Debut na šampionáte zažil útočník Markus Suchý, ktorý v úvodnom stretnutí nehral: "Musím vyzdvihnúť tímového ducha a výkon. Takisto Adama, bol minister obrany," tvrdí popradský hokejista.

Nórsko - Slovensko (29.12. o 12:00)

Obranca Marián Moško priznal, že z niektorých situácií sa pred stretom s Nórskom musí defenzíva poučiť: "Švajčiari dobre korčuľovali. Boli tam aj situácie, keď sme boli dlhšie v obrannom pásme, miestami nás točili, ale zvládli sme to veľmi dobre," myslí si.

Suchý si uvedomuje, kde má piatkový súper Slovákov prednosti: "Je to veľmi dobre fyzicky vybavený tím, hrajú nepríjemný hokej, ale s kvalitou, ktorú máme, sme schopní ich poraziť," tvrdí.

Cieľ pred druhou polovicou stretnutí v základnej skupine B na MSJ je každopádne jasný: "Pokračujeme ďalej a chceme získať plný počet bodov," dodal Moško. Po súboji s Nórskom uzavrú Slováci pôsobenie v skupine silvestrovským zápasom proti favoritovi z USA.