Prekvapila rýchlosť, ešte ťažší zápas ako s Českom. Stále máme čo zlepšovať, tvrdí Feneš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prekvapila rýchlosť, ešte ťažší zápas ako s Českom. Stále máme čo zlepšovať, tvrdí Feneš

Tréner Feneš napriek dvom výhram vidí aj nedostatky.
Tréner Feneš napriek dvom výhram vidí aj nedostatky.Profimedia
Lepší štart do MSJ si slovenskí reprezentanti nemohli ani priať, pretože po Česku zdolali aj Švajčiarsko. Na čele tabuľky tak majú plný počet šiestich bodov. Aktéri však priznali, že výkon nebol optimálny.

Svedčí o tom aj fakt, že Helvéti na strely vyhrali 36:17, ale všetky pochytal skvelý Adam Gajan, ktorý si udržal čisté konto. "Bol to ešte ťažší zápas ako proti Česku. Súper mal prvý duel na turnaji, ale my sme ukázali charakter a nezlomnosť. Veľká vďaka patrí Adamovi, pretože nás výrazne podržal. Ustáli sme to a máme ďalší vyhratý zápas," hovoril útočník Samuel Honzek pre Joj Šport.

Slovensko - Švajčiarsko 3:0

Sám strelil v druhom stretnutí druhý gól, pričom išlo o jediný proti brankárovi, keďže v závere sa Slováci dva razy trafili do prázdnej bránky. "Som prekvapený, že mi to tam padá. Teraz to bolo z dorážky, ale je mi úplne jedno, či je to krásna strela, alebo špinavá dorážka. Hlavné je, že to pomáha k výhram," pokračoval. Mohol pridať aj druhý zásah, no nepremenil trestné strieľanie.

O náročnosti súboja hovoril aj obranca Dávid Nátny"Je to ubojované víťazstvo, ale nikto sa už na priebeh nebude pýtať. Dôležité je, že sme uspeli. Podržal nás Adam v bránke," tvrdí zadák Liptovského Mikuláša. Priznal, že švajčiarski hráči ho zaskočili. "Prekvapili nás rýchlosťou, veľmi dobre zakladali útoky. Bránilo sa ich ťažšie, ale ustáli sme to," doplnil.

Slováci ubránili až päť oslabení, v podčíslení na turnaji ešte neinkasovali. Chyby však videl aj tréner Feneš"Toto je juniorský hokej. Chyby sa robia, hráči sú v procese učenia. Dôležité je podporiť ich a oni sa z toho skoro vždy poučia. Síce sme v oslabeniach ešte neinkasovali, ale stáli nás enormné množstvo síl. Hľadali sme cestu ako z toho von, čakali sme na našu presilovku. Prišla len jedna a až v tretej tretine," nechal sa počuť.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Po dvoch zápasoch v priebehu dvoch dní majú Slováci v stredu voľno, potom ich čakajú Nóri. "Za 24 hodín sme odohrali dva zápasy, zatiaľ čo Švajčiarsko bolo oddýchnuté. My sme si to museli oddrieť, a preto nás výhra teší ešte viac. Teraz bude dôležitá dobrá regenerácia. Program je nabitý, no aj tak si zajtra dáme krátky tréning, rozoberieme si zápasy. Stále máme veľa vecí, ktoré musíme zlepšiť," dodal Feneš.