USA v slovenskej skupine zdolalo Nórsko, nezaváhali ani Kanada so Švédskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

USA v slovenskej skupine zdolalo Nórsko, nezaváhali ani Kanada so Švédskom

Aktualizované
Kanada otvorila MSJ výhrou proti Fínsku.
Kanada otvorila MSJ výhrou proti Fínsku.Profimedia
Mimo víťazstva Slovenska nad Českom počas otváracieho dňa majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov favoriti na cenné kovy nezaváhali.

Skupina A

Fínsko - Kanada 2:5

O úvodný gól stretnutia sa postaral center Danielson, ktorý asistoval pri ďalšom zásahu v podaní Allarda. Fíni zásluhou Kaskimäkho ešte duel zdramatizovali, ale drámu nedopustil Celebrini, ktorý je očakávanou jednotkou draftu NHL 2024. Poistku do prázdnej bránky pridal Poitras. "Javorový list" však musí zlepšiť disciplínu, keďže mal až šesť vylúčených hráčov.

Švédsko - Lotyšsko 6:0

Švédsko sa postaralo o prvé čisté konto na turnaji, udržal ho brankár Thelin, ktorý pokryl dvadsať striel. Jeho spoluhráči postupne nasúkali do siete Lotyšska päť pukov. Dvakrát sa presadili Bystedt a Lekkermäki, raz Wahlberg a Sorum. Ostlund, Lindstein a Sorum ukončili duel s dvomi bodmi.

Aktuálna tabuľka skupiny A.
Aktuálna tabuľka skupiny A.Flashscore

Skupina B

Slovensko - Česko 6:2

Prečítajte si samostatný článok k zápasu.

USA - Nórsko 4:1

Favorit zo zámoria dokázal získať tri body a nepripustil prekvapenie napriek tomu, že na prvý gól čakal presne do polovice stretnutia. Presadil sa Snuggerud, následne dvakrát mieril presne Brindley, čím rozhodol o osude zápasu. Nórsko strelilo svoj jediný gól zásluhou Vesterheima v oslabení. Po prvom hracom dni je tak na čele tabuľky skupiny B tím zo Slovenska, ktorý má lepšie skóre ako USA.

Aktuálna tabuľka skupiny B.
Aktuálna tabuľka skupiny B.Flashscore