Ukázali sme, čo v nás je. Vianoce sa skončili, o darček musíme bojovať na ľade, vraví Feneš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukázali sme, čo v nás je. Vianoce sa skončili, o darček musíme bojovať na ľade, vraví Feneš

Tréner Feneš vie, kde tím ešte tlačí topánka.
Tréner Feneš vie, kde tím ešte tlačí topánka.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vstúpila úspešne do juniorských majstrovstiev sveta, keďže v derby stretnutí porazila Česko a môže sa tešiť z prvých troch bodov. Kabína si však uvedomuje, že je to iba začiatok.

Tréner Ivan Feneš si napriek šiestim streleným gólom všimol aj nedostatky: "Po dlhých rokoch sme vyhrali prvý zápas, ale musíme ostať nohami na zemi a naďalej poctivo pracovať, pretože tam boli aj chyby. Niektoré veci vieme robiť lepšie. Úvod bol pre nás náročný, ale od druhej tretiny tím ukázal, čo v sebe má. Zápas nás stál dosť síl. Navyše nás čakajú oddýchnutí Švajčiari," hodnotil pre JOJ Šport.

Slovensko - Česko 6:2

Páčila sa mu najmä hra v druhej a tretej tretine: "Boli to príjemné chvíle, keďže padalo veľa gólov v krátkom čase. Výborne sme zvládli oslabenia a presilovky, robili sme dobré rozhodnutia, ale ako som spomenul, boli tam aj nedostatky. Stretnutie bolo vyrovnané, no ukázala sa naša útočná kvalita. Netreba zabúdať, že turnaj je dlhý. V šatni sme si povedali, že Vianoce sa pre nás skončili a ak chceme darček, tak si ho musíme vybojovať na ľade," nechal sa počuť Feneš.

O druhý gól slovenského tímu sa postaral Peter Repčík: "Myslím si, že sme ukázali, že vieme hrať ako tím. Dostali sme síce prvý gól, ale dokázali sme sa vrátiť naspäť. Pri mojom góle som mal šťastie, bol to jeden z kľúčových momentov zápasu. V zámorí sa hovorí, že pošlite puk na bránku a stanú sa dobré veci, čo sa potvrdilo," povedal.

Slováci sa už sústredia na stredajší zápas proti Švajčiarsku: "Ukážeme chlapcom na videu dobré aj zlé veci. Teraz bude najdôležitejša regenerácia. Švajčiari hrajú veľmi organizovane v defenzíve, majú kvalitné brejky. Hráčska kvalita je možno na našej strane, lenže každý zápas začína od 0:0," doplnil Feneš.