Skvelý štart do MSJ pokračuje. Slováci zdolali aj Švajčiarsko, Gajan udržal čisté konto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelý štart do MSJ pokračuje. Slováci zdolali aj Švajčiarsko, Gajan udržal čisté konto

Aktualizované
Slovensko má po dvoch stretnutiach plný počet šiestich bodov.
Slovensko má po dvoch stretnutiach plný počet šiestich bodov.Profimedia
Slovenskí hokejisti do 20 rokov zvíťazili aj v druhom zápase juniorského svetového šampionátu. V stredajšom stretnutí B-skupiny zdolali vo švédskom Göteborgu rovesníkov zo Švajčiarska 3:0.

Slovensko - Švajčiarsko 3:0

Čerství švajčiarski hráči boli v úvode vyrovnaným súperom, ale dôležitý prvý gól strelili Slováci. Repčík sa predral do šance a aj keď neprekonal gólmana, tak prihral naspäť do bránkoviska a Samuel Honzek trafil odkrytú časť svätyne - 1:0. Helvéti však dobrým korčuľovaním a jednoduchým účinným štýlom robili našej defenzíve problémy, činiť sa viackrát musel aj Gajan.

Na začiatku druhej tretiny bol vylúčený Mišiak, ale Honzek napriek tomu získal trestné strieľanie. Napriek tomu ho tento hráč nevyužil. Rovnako Repčík proti Česku to skúšal medzi betóny brankára. Stretnutie bolo opticky vyrovnané, k dispozícii bolo málo vyložených šancí. Jednu zaujímavú nevyužil Čiernik, ktorý smeroval sám na Beglieriho.

Slováci ponúkli protivníkovi presilovku aj na úvod tretej časti hry, v ktorej vytiahol Gajan famózny zákrok proti strele zblízka od Webera. Švajčiarsko malo pohybovo navrch a robili veľký prievan v ich útočnom pásme. Prvú presilovku hrali Slováci až v závere. Po veľkom zmätku pred bránou Švajčiarska prišiel samostatný nájazd Grediga, jeho kľučku Gajan vystihol.

Dve minúty pred koncom si tréner Jenni zobral oddychový čas a odvolal brankára. To využil Peter Repčík, pretože zaviezol puk až do odkrytej bránky po tom, ako ho našla Mešárova prihrávka na útočnej modrej čiare - 2:0. Prázdnu bránu trafil ešte aj Servác Petrovský, takže s tromi gólmi je priebežne najlepším strelcom podujatia - 3:0. Devätnásťročný prospekt Minnesoty Wild vedie po dvoch dueloch so štyrmi bodmi (3+1) aj poradie kanadských bodov.

Slováci vrátili Švajčiarom na MSJ prehru spred roka a navyše proti tomuto súperovi vyhrali s čistým kontom druhý raz z ostatných troch vzájomných stretnutí na juniorskom šampionáte. Brankár Adam Gajan udržal svoju druhú nulu na scéne MSJ, chytil 36 striel, prvýkrát sa mu to podarilo pred rokom v súboji s Lotyšskom. Čo je však najdôležitejšie, tak zverenci trénera Feneša majú po dvoch dueloch plný počet šiestch bodov.

Takto sa nám to páči.
Takto sa nám to páči.Flashscore