Štrbák z ľadu neschádza. Slováci dominujú oslabeniam, chodí na nich najnižší počet ľudí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štrbák z ľadu neschádza. Slováci dominujú oslabeniam, chodí na nich najnižší počet ľudí

Ako sú na tom Slováci po dvoch zápasoch zo štatistického pohľadu?
Ako sú na tom Slováci po dvoch zápasoch zo štatistického pohľadu?IIHF
Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odohrala prvé dva zápasy na MSJ a získala v nich plný počet šiestich bodov, vďaka čomu je na čele tabuľky svojej skupiny. Flashscore Správy sa pozreli detailne na niektoré zaujímavé štatistické ukazovatele. Porovnanie s ostatnými platilo pred štvrtkovými duelmi.

Stopercentné oslabenia

Zverenci trénera Ivana Feneša sú s 20 trestnými minútami štvrtým najčastejšie vylučovaným tímom, ale ani raz v početnej nevýhode neinkasovali, ustáli všetky oslabenia. To sa nepodarilo žiadnemu inému tímu, ktorý už odohral dve stretnutia. V presilovkách zas majú slovenskí hráči 25-percentnú úspešnosť, využili dve z ôsmich.

Na celkovo deväť gólov potrebovali 54 striel, čo je 16,67-percentná úspenosť. Ide o tretie najvyššie číslo. Lepším sa môžu pochváliť iba Kanada a Švédsko. Brankár Adam Gajan ako jeden z trojice brankárov udržal čisté konto. Z gólmanov, ktorí nastúpili dvakrát, má najlepšiu percentuálnu úspešnosť zákrokov (96,92 %). Chytil 63 zo 65 striel.

Dvorský zaostáva, darí sa Petrovskému

Servác Petrovský je s tromi gólmi na delenom prvom mieste medzi strelcami a celkovo sa nachádza na tretej priečke produktivity (3+1) za Celebrinom (2+4) a Kulichom (3+2). Slovenský útočník je spoločne s Lamoureauxom a Mateychukom aj na čele štatistiky +/-, všetci majú zhodnú bilanciu + 5.

Obranca Boris Žabka patrí medzi siedmich hráčov, ktorí vystrelili síce iba raz, ale strelili gól. Spoločne s Petrovským a nórskym útočníkom Vesterheimom je jedným z tria s gólom v oslabení. V tom sú Slováci najlepší na turnaji (2).

Dalibor Dvorský síce bodovo zaostáva, ešte nezískal ani jeden a navyše má v štatistike +/- dosť negatívne číslo (-2), ale čo sa týka vhadzovaní, je piatym najlepším centrom na podujatí (75,86 %). Vyhral druhý najvyšší počet buly, pričom má najlepší rozdiel v porovnaní vyhratých a prehratých (+15), keďže 22-krát uspel a prehral iba v siedmich prípadoch.

Železný Štrbák, divácky nezáujem

Najvyťažovanejším hráčom Slovenska je obranca Maxim Štrbák, ktorý naskakuje na presilovky aj oslabenia. Z doterajších 120 minút strávil na ľade 47:10, čo je priemerne 23 minút a 35 sekúnd. Druhý v poradí je Jozef Kmec (44:36) a nad hranicu 40 minút sa dostali ešte kapitán Adam Sýkora (42:58) a útočník Peter Repčík (41:06).

Čo je však zaujímavé a pomerne nepotešujúce, tak na zápasy Slovenska chodí najnižší počet divákov. V doterajších dvoch vystúpeniach ich bolo priemerne iba 985.