Tri zápasy, deväť bodov. Slovensko strelilo Nórsku až osem gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tri zápasy, deväť bodov. Slovensko strelilo Nórsku až osem gólov
Aktualizované
Slováci pokorili ďalšieho súpera.
Slováci pokorili ďalšieho súpera.Profimedia
Lepší vstup do MSJ si slovenskí juniorskí reprezentanti ani nemohli priať, pretože na úvod zdolali najvyšším skóre v histórii vzájomných zápasov na šampionáte hráčov Česka a následne bez inkasovaného gólu porazili aj Švajčiarsko. Zverenci trénera Ivana Feneša (47) budú v piatkovom stretnutí proti Nórsku favoritom, ale tri body nie sú proti nepríjemnému súperovi zaručené.

Nórsko - Slovensko 4:8

Nórsko začalo aktívne a dostalo sa rýchlo do vedenia, keď sa presadil talentovaný útočník Michael Brandsegg-Nygard. Postupom času sa Slováci dostali do zápasu a vďaka presilovke vyrovnal Samuel Honzek. Prešla iba pol minúta a slovenskí hráči po prvom zásahu Juraja Pekarčíka na šampionáte viedli. Počas druhej tretiny prišlo v podstate definitívne rozhodnutie. Dalibor Dvorský k prvej asistencii pridal premiérový zásah a zvýšil na 3:1 z pohľadu Slovákov.

Následne prišli ďalšie chvíle Serváca Petrovského, ktorý má na konte už päť gólov, v piatok pridal ďalšie dva. Skvelú dvadsaťminútovku deklarovali zásahmi aj Peter Repčík a Luka Radivojevič. Tretie dejstvo síce Nórsko tromi gólmi zdramatizovalo, ale presadil sa druhý raz Dvorský, ktorý mal spoločne s Petrovským zhodnú bilanciu 2+2 a Slovensko vyhralo pomerne hladko 8:4.

V tabuľke tak má na prvom mieste plný počet deviatich bodov a v nedeľu ho čaká súboj o celkové prvenstvo v skupine proti USA.