Dvorský verí sile mužstva aj proti USA: Vyhrali sme tri zápasy, prečo nie aj štvrtý?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvorský verí sile mužstva aj proti USA: Vyhrali sme tri zápasy, prečo nie aj štvrtý?

Dvorský zaknihoval štyri body.
Dvorský zaknihoval štyri body.Profimedia
Ideálny vstup do turnaja proti Česku, výhra bez inkasovaného zásahu v zápase so Švajčiarskom a ďalšie tri body po 12-gólovom dueli s Nórskom. Slovenskí juniori majú na MS doposiaľ plný počet bodov, dvaja z nich pre mikrofón Hockey Slovakia zhodnotili posledné vystúpenie mužstva na šampionáte.

Nóri zaskočili súpera zo Slovenska už vo štvrtej minúte, keď sa zásluhou talentovaného Brandsegga-Nygarda dostali do vedenia. O desať minút neskôr však prišiel zvrat v skóre, ktorý sa zrodil za 27 sekúnd. "Po inkasovaní to bolo trošku nervóznejšie, potom sme sa dostali naspäť a odrobili sme si svoju robotu. Tri body sú doma," povedal Roman Kukumberg.

Meranie síl sa nieslo v duchu fyzickej hry, čomu miestami podľahli oba celky. "Nóri sa celý čas chceli naťahovať a dostať sa nám do hláv. Myslím si, že sme sa upokojili, hrali sme svoj hokej a všetko dopadlo dobre," dodal útočník Sarnie Sting o viacerých súbojoch s rovesníkmi. 

Následne pokračoval slovami o svojej prvej príležitosti byť na juniorskom šampionáte: "Som veľmi vďačný za túto možnosť. Teším sa, že tu môžem byť s takou skvelou partiou chalanov. Ďakujem trénerom, že mi verili."

Strelci duelu Nórsko U20 - Slovensko U20.
Strelci duelu Nórsko U20 - Slovensko U20.Flashscore

S bilanciou 2+2 ukončil stretnutie Dalibor Dvorský, ktorý sa takisto vyjadril k duelu: "Veľmi dobrý zápas z našej strany, robili sme, čo sme mali. Posledná tretina nebola ideálna, ale sme radi za víťazstvo. Asi sme si mysleli, že už je koniec a poľavili sme. Je to poučenie, že už sa to nemôže stávať."

K istej provokácii od mladých "vikingov" uviedol, že bolo podstatné jej odolať: "Bolo to najdôležitejšie, potom už z toho plynuli ich vylúčenia. V hlavách sme to dobre udržali." 

Desiatka tohtoročného draftu NHL prelomila gólové mlčanie z úvodných dvoch vystúpení. "Uľavilo sa mi. Po prvé som však veril, že vyhráme. Po druhé som vedel, že to raz musí prísť. Som rád, že mi to dnes vyšlo," vravel 18-ročný hokejista Sudbury Wolves.

Slováci v prvých troch predstaveniach nestratili ani bod, čo na juniorských MS nebýva zvykom. "Sme za to radi, ale v dueli s USA ideme od nuly. Motiváciou bude získať prvé miesto skupiny. Minulý rok sme nad nimi vyhrali, teraz to chceme zopakovať. Čaká nás náročný boj. Majú super tím, ale ten máme aj my. Musíme sa dobre pripraviť a dať do toho všetko. Vyhrali sme tri zápasy, prečo nie aj štvrtý?" neskrýval Dvorský odhodlanie.

Čas a termín duelu slovenských juniorov s USA.
Čas a termín duelu slovenských juniorov s USA.Flashscore