Potenciálny líder? Dvanásťgólový Okuliar. Asistent Frühauf ale krotí očakávania

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potenciálny líder? Dvanásťgólový Okuliar. Asistent Frühauf ale krotí očakávania

Asistent trénera Peter Frühauf pred médiami.
Asistent trénera Peter Frühauf pred médiami.TASR
Medzi ofenzívnych ťahúňov slovenskej hokejovej reprezentácie by sa na blížiacom Nemeckom pohári mohol zaradiť útočník Oliver Okuliar. Dvadsaťtriročný krídelník Hradca Králové prichádza do národného tímu ovenčený skúsenosťami z uplynulého svetového šampionátu a s nálepkou najlepšieho strelca prebiehajúceho ročníka českej extraligy, v ktorom nastrieľal už 12 gólov.

Chyby, ktorých sa dopúšťať nemôže

Okuliar sa delí v českej najvyššej súťaži o pozíciu najlepšieho kanoniera s českým útočníkom Lukášom Radilom z Pardubíc. Celkovo pridal k tuctu presných zásahov päť asistencií a so 17 bodmi je na 7. mieste v kanadskom bodovaní. "Úprimne, všetky góly, ktoré som strelil, tak som sa na každý narobil. Čistokrvný strelec určite nie som," uviedol Okuliar pred úvodným tréningom reprezentácie na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. 

Oliver Okuliar má v českej extralige po 17 zápasoch na konte 12 gólov a 5 asistencií.
Oliver Okuliar má v českej extralige po 17 zápasoch na konte 12 gólov a 5 asistencií.Profimedia

Napriek skvelej bodovej forme nevníma Okuliar súčasnú fazónu ako najlepšiu vo svojej profesionálnej kariére. Vrásky na čele mu robia podľa jeho slov chyby, ktoré produkuje v defenzíve. "Minulý rok v play- off som bol trochu inde. Stále je v mojej hre veľa chýb, často urobím chybu v obrane, ktorá sa už odo mňa nečaká. Už nie som 20-ročný chlapec, ktorý si to môže dovoliť a musím hrať zodpovednejšie. Moja úloha v Hradci je byť líder a takéto chyby lídri nerobia."

Stále je mladý

Na otázku líderstva v spojitosti Okuliara s reprezentačným tímom reagoval aj asistent trénera Peter Frühauf, ktorý krotil očakávania. "Nerád o ňom hovorím v súvislosti s pozíciou lídra, pretože stále je to mladý chlapec a je v procese vývoja. Spomeňme si, ako sme postavili do tejto pozície mladého Šimona Nemca pred uplynulými MS a bol pod obrovským tlakom. Chceme, aby hral najlepší hokej, aký dokáže. Či sa z neho raz vyprofiluje líder, to uvidíme."

Program slovenskej reprezentácie na Nemeckom pohári.
Program slovenskej reprezentácie na Nemeckom pohári.Flashscore

Okuliar sa v reprezentačnom drese stretne so svojím dobrým kamarátom Andrejom Kukučom. Útočník Popradu zažije v nemeckom Landshute debut v A-tíme. Obaja si spoločne zahrali na klubovej úrovni za Duklu Trenčín v sezóne 2020/21, ktorá bola pre dvojicu prvou plnohodnotnou v kariére medzi dospelými.

"Je to super chalan, my sa stretávame, je s ním sranda. Máme spoločné záujmy a počas sezóny si stále píšeme. Je super, že je tu a dostane šancu. Uvidíme, ako mu to pôjde, nie to jednoduché, no verím, že sa predvedie v čo najlepšom svetle," dodal Okuliar.