Bláznivé darčeky od Bedarda a Zegrasa. Vianoce v NHL ponúkli dva góly spoza bránky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bláznivé darčeky od Bedarda a Zegrasa. Vianoce v NHL ponúkli dva góly spoza bránky

Bedard opäť potvrdil svoje kvality.
Bedard opäť potvrdil svoje kvality.Profimedia
Trevor Zegras (22) a Connor Bedard (18) mysleli na divákov prítomných na ich zápasoch a ponúkli im krásne vianočné darčeky. Obaja sa v minulosti už neraz blysli rôznymi parádičkami, tentokrát si ale prichystali poriadnu chuťovku. Z repertoáru svojho umenia vytiahli góly spoza bránky.

Presný zásah v hokejovom prostredí známy ako "Michigan goal" prekvapil už mnoho brankárov. Vyznačuje sa tým, že útočiaci hráč si za bránkou súpera zdvihne puk na čepeľ, následne hokejku posúva nahor, puk zasúva pod hornú tyčku a väčšinou nad rameno zaskočeného gólmana. Názov dostal po mieste svojho vzniku, keď sa ním Mike Legg v roku 1996 prezentoval v Michigane počas univerzitného duelu proti rovesníkom z Minnesoty.

Takúto lakrosovú nádheru od tohto momentu predviedlo už viacero hráčov a svoje by o tom mohla rozprávať aj talentovaná Slovenka Nela Lopušanová. V zámorskej profilige teraz totožné majstrovstvo vyprodukovali spomínaní Bedard a Zegras. Posledná draftová jednotka NHL v službách Chicaga takýmto lakrosovým zásahom vyrovnávala vo štvrtej minúte 12-gólového súboja v St. Louis. Víťazstvo to síce tímu Blackhawks neprinieslo, no mladému Kanaďanovi sa dostalo veľkého uznania od jeho slávneho krajana. "Nikdy by som nedokázal urobiť to, čo spravil on. Bolo zábavné sa na to pozerať," vyjadril sa Wayne Gretzky.

Druhým hokejistom, ktorý v noci doprial divákom nie často vídaný počin, bol Trevor Zegras. Svoj kumšt ukázal priaznivcom v 55. minúte stretnutia so Seattlom, keď znižoval na 2:3 z pohľadu domáceho Anaheimu. Pri všetkom bol aj Tomáš Tatar, ktorý pár minút predtým strelil víťazný zásah svojho mužstva. Pre amerického útočníka to bol návrat do ostrej akcie po viac ako šiestich týždňoch, ktoré strávil liečením zranenia v dolnej časti tela. Na takýto comeback určite nezabudne.