Fantastický Slafkovský proti Bedardovi s prvým víťazným gólom v NHL a opäť dvojbodový

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastický Slafkovský proti Bedardovi s prvým víťazným gólom v NHL a opäť dvojbodový

Slafkovský prekonáva českého gólmana Petra Mrázka.
Slafkovský prekonáva českého gólmana Petra Mrázka. Profimedia
Štyri duely mala na programe v noci z piatka na sobotu kanadsko-americká NHL. V hre bol zo Slovákov iba Juraj Slafkovský (19), ktorý po dni opäť zaznamenal dva body za bilanciu 1+1, hoci tentoraz mal jeho zásah víťaznú príchuť.

Detroit - Philadelphia 7:6 sn

Detroit viedol doma nad Philadelphiou 5:1 na konci prvej tretiny aj vďaka dvom skorým zásahom Patricka Kanea (a jednej jeho asistencii), avšak nakoniec sa musel o triumf strachovať. Flyers sériou piatich zásahov zápas otočili, pričom 37 sekúnd vyhrávali o gól oni. Potom však Dylan Larkin vyrovnal a poslal súboj do predĺženia, kde rozhodujúci zásah nepadol. 

V samostatných nájazdoch uspeli len domáci exekútori - Lucas Raymond a Kane. Red Wings triumfovali po štyroch prehrách, zatiaľ čo Philadelphia ťahala za kratší koniec druhý raz po sebe.

Chicago - Montreal 2:5

Juraj Slafkovský sa stal prvou hviezdou súboja, keď skóroval a asistoval v bitke posledných dvoch draftových jednotiek proti Connorovi Bedardovi. Za nerozhodného stavu na konci druhej tretiny poslal Canadiens do vedenia, v priebehu tretej časti hry si pripísal sekundárnu asistenciu na trefu Nicka Suzukiho.

Ice-time Slováka bol razantne nižší ako v ostatných súbojoch, "len" 14:58 minúty. Počas nich okrem bilancie 1+1 zaknihoval plusový bod, tri strely na bránku, tri hity a raz zablokoval súperovi koncovku. Pre Slafkovského išlo zároveň vôbec o prvý víťazný gól v NHL.

Montreal po troch výhrach z ostatných štyroch duelov stráca na play-off vo Východnej konferencii len tri body, Chicago je na západe predposledné, pričom za vyraďovacou časťou zaostáva už o 15 bodov.

Ďalšie výsledky:

NY Rangers - Edmonton 3:4

Winnipeg - Boston 5:1