Slafkovský gólom vo výskoku doviedol duel do predĺženia, bodoval i Nemec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovský gólom vo výskoku doviedol duel do predĺženia, bodoval i Nemec
Radosť Slafkovského po góle na 3:3.
Radosť Slafkovského po góle na 3:3.Profimedia
Šesť slovenských hokejistov bolo v hre v noci zo štvrtka na piatok v kanadsko-americkej NHL, bodovali dvaja. Najväčšiu pozornosť pútal Juraj Slafkovský svojím dvojbodovým počinom.

Columbus - Washington 2:3 pp

Alexander Ovečkin skóroval po vyše mesiaci, konkrétne prvýkrát od 19. novembra, keď rozhodol súboj medzi Columbusom a Washingtonom v predĺžení. Ruský kanonier si k tomu pripísal aj asistenciu. Dvakrát sa do čierneho trafil Anthony Mantha, tri asistencie šli na konto Johna Carlsona, kolegu z prvého defenzívneho páru Martina Fehérváryho

Slovenský obranca strávil z tímu druhý najvyšší počet minút na ľade (22:14), raz vystrelil a zhodne raz zablokoval koncovku protivníka. Capitals sa šnúrou troch výher po riadnom hracom čase dostali na piate miesto Východnej konferencie.

Tampa Bay - Vegas 5:4

Hneď štvorica hráčov Tampy Bay zaknihovala proti Vegas po tri body, čím sa výrazne podieľala na tesnom triumfe nad obhajcom. Do listiny sa týmto štýlom zapísali Brayden Point (2+1), Nick Paul (1+2), Nikita Kučerov (1+2) a Victor Hedman (0+3). 

Erik Černák figuroval s Hedmanom v prvej obrannej dvojici, odohral 20:43 minúty, z duelu odišiel s plusovým bodom, strelou na bránku, hitom a dvomi zablokovanými strelami. 

New Jersey - Edmonton 3:6

Devils sa dokázali vrátiť do súboja s Edmontonom zo stavu 1:3 aj vďaka asistencii Šimona Nemca (pluska, koncovka na bránku, dva bodyčeky i strata puku), ale domáci nakoniec nevyhrali, pričom na tento pocit čakajú už tri duely. Nemec mal ice-time 20:38 minúty, pričom si odpykal aj dvojminútový trest za držanie, ktorý hostia nevyužili.

Oilers rozhodli o triumfe na začiatku tretej tretiny, keď od času 41:40 do 49:04 dali štyri góly. Napriek takejto žatve nezískal nikto z hráčov viac ako dva body. 

Minnesota - Montreal 4:3 pp

Juraj Slafkovský prv asistoval v presilovke a potom pri hre 5 na 5 sám skóroval, aby dotiahol Montreal do predĺženia. Draftovej jednotke roku 2022 na to stačilo 17:41 minúty v hre, počas ktorej získala plusový bod, dvakrát vystrelila, ale raz stratila aj puk. Rodák z Košíc sa strelecky presadil od 19. novembra, keď ho trafil puk vo výskoku, ktorý si domáci následne ešte smolne zrazili do siete.

Údiv vzbudzujú minutáže viacerých hráčov. Za domácich to je trojica Brock Faber (33:25 minúty), Kirill Kaprizov (28:13) a Jacob Middleton (27:27), za hostí Michael Matheson (28:46). O tom, že k samostatným nájazdom nepríde, rozhodol päť sekúnd pred koncom predĺženia práve Kaprizov.

Anaheim - Calgary 0:3

Slováci v drese Calgary síce nebodovali, ale mohli sa tešiť z výhry. Martin Pospíšil (13:23 minúty) získal plusku, trikrát vystrelil a rozdal dva bodyčeky, zatiaľ čo Adam Ružička mal úspešnosť na buly 50 %. Brankár Jacob Markström zneškodnil všetkých 27 striel Anaheimu.

Colorado - Ottawa 6:4

Nočnú šou v NHL si ukradol Nathan MacKinnon - autor piatich bodov za štyri góly a asistenciu proti Ottawe. Center prvého útoku prakticky sám rozhodol o víťazstve, doplnili ho dvojgólový Mikko Rantanen či Valerij Ničuškin s tromi asistenciami.

Ďalšie výsledky: 

Buffalo - Toronto 9:3

Florida - St. Louis 1:4

Philadelphia - Nashville 2:4

Pittsburgh - Carolina 2:1 sn

Dallas - Vancouver 4:3 pp

San Jose - Arizona 2:5