Arizona poslala Kelemena na farmu. Po návrate do Tucsonu ihneď rozhodol 14-gólový duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arizona poslala Kelemena na farmu. Po návrate do Tucsonu ihneď rozhodol 14-gólový duel

Kelemen sa pripojil ku kádru Roadrunners.
Kelemen sa pripojil ku kádru Roadrunners.Profimedia
Slovenský hokejista Miloš Kelemen (24) sa sťahuje z prvého tímu Arizony Coyotes späť na farmu do AHL. Vedenie klubu NHL ho poslalo do rezervného mužstva Tucson Roadrunners, v ktorom aj odštartoval túto sezónu.

Kelemen dostal pozvánku do prvého tímu 13. novembra. Odvtedy dostal šancu v desiatich zápasoch Arizony, v ktorých si pripísal iba jediný bod za asistenciu. V uplynulých troch stretnutiach nefiguroval v zostave Coyotes, keď bol len zdravý náhradník.

Krídelník bude ďalej pokračovať v Tucsone, kde v úvodných 12 dueloch sezóny zaznamenal osem bodov za tri presné zásahy a päť gólových prihrávok. Celkovo má počas dvoch ročníkov na konte 24 štartov v zámorskej profilige so ziskom dvoch bodov (1+1). Informoval o tom portál CBS Sports.

Niekdajší útočník Zvolena na nič nečakal a po návrate do farieb Roadrunners sa okamžite prezentoval víťaznou ranou. V súboji na ľade San Jose Barracuda padlo 14 presných zásahov, Kelemen sa postaral o dvanásty z nich, keď sedem minút pred koncom zvyšoval na 7:5 pre hostí. Pri prvom góle mužstva si asistenciu pripísal jeho krajan Patrik Koch. Tucson napokon triumfoval pomerom 8:6 a naďalej sa bije o vrchné priečky Pacifickej divízie.

V ďalších dueloch AHL sa bodovo presadili ešte dvaja Slováci. Martin Chromiak sa so svojím Ontariom predstavil na klzisku Abbotsfordu, zaznamenal presilovkový gól i asistenciu, ale z triumfu sa tešiť nemohol. Domáci totiž vyhrali 5:2. Totožnú individuálnu bilanciu si pripísal aj Jakub Demek, ktorý s tímom Henderson Silver Knights zdolal pomerom 5:1 Coachellu Valley Firebirds. Práve pred tohto protivníka sa v tabuľke dostalo Demekovo mužstvo.