MacKinnon ako Šťastný a jeho syn, 41-bodový Q. Hughes, Kings s novým rekordom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MacKinnon ako Šťastný a jeho syn, 41-bodový Q. Hughes, Kings s novým rekordom

MacKinnon sa môže pochváliť viac než slušnou formou.
MacKinnon sa môže pochváliť viac než slušnou formou.Profimedia
Nathan MacKinnon (28) z Colorada zaznamenal v zápase proti Chicagu asistenciu a bodoval v 16. stretnutí za sebou. Kanaďan dosiahol to, čo v klubovej histórii pred ním len Peter Šťastný (67), jeho syn Paul (37) a Mats Sundin (52). Avalanche však prehrali 2:3. Quinn Hughes (24) z Vancouveru ako prvý obranca v dejinách Canucks dosiahol 40 bodov v sezóne za menej ako 40 vystúpení.

MacKinnon zaznamenal 16-zápasovú sériu s bodom prvýkrát v kariére, v histórii Avalanche/Quebec Nordiques dosiahol viac len spomínaný Sundin (30 duelov v sezóne 1992/93), Paul Šťastný (20 v ročníku 2006/07) a päťkrát zažil takúto sériu aj legendárny slovenský útočník Peter Šťastný. MacKinnon počas šnúry získal celkom 28 bodov (8+20). V aktuálnom ligovom kolotoči NHL mal dhšiu bodovú sériu (17 duelov) len Švéd William Nylander z Toronta.

Quinn Hughes pomohol dvomi asistenciami k triumfu Vancouveru nad Nashvillom. Canucks bodovali v siedmom stretnutí v rade a v šiestom zvíťazili. Americký obranca a kapitán dosiahol v 33 predstaveniach už 41 bodov (9+32) a pridal sa k Eliasovi Petterssonovi a J.T. Millerovi, všetci traja hráči z tímu už prekonali hranicu 40 bodov.

Koučovi Jacquesovi Martinovi nevyšla premiéra na striedačke Ottawy. Senators prehrali na ľade Arizony aj keď mali po 15 minútach trojgólový náskok. Tréner bol napriek neúspechu spokojný: "Myslím si, že sme urobili niekoľko naozaj dobrých vecí. Bude to proces, nestane sa to všetko za jeden deň. Chcem vidieť progres, ako sa posúvame ďalej," uviedol Martin podľa nhl.com. Skúsený 71-ročný kormidelník viedol tím už deväť sezón v predchádzajúcom období (1995/96 až 2003/04).

Hráči Los Angeles stanovili nový rekord, keď triumfovali v 13. z prvých 15 zápasov sezóny na ľade súperov. V San Jose uspeli po výsledku 4:1. "Rozdiel medzi domácim duelom a tým na ľade súpera je v tom, že vonku hráme jednoducho a tímovo. Ak hráme doma, v niektorých činnostiach zaváhame, napríklad si hráči predlžujú striedania," uviedol Todd McLellan, kouč Kings.

"Sú jedným z najlepších tímov vonku a je vidieť prečo. Chcú získať každý puk, dobre korčuľovali, nemali sme veľa šancí," konštatoval český útočník domácich Tomáš Hertl. Kapitán Anže Kopitar pomohol gólom a asistenciou k triumfu. Slovinský útočník sa stal štvrtým hráčom v histórii profiligy s minimálne 70 bodmi v dueloch proti San Jose.