Veľký bod pre Seattle, hlásil Tatar. Pospíšil ukončil strelecký pôst po mesiaci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Veľký bod pre Seattle, hlásil Tatar. Pospíšil ukončil strelecký pôst po mesiaci
Tatarove dva body proti Dallasu na výhru nestačili.
Tatarove dva body proti Dallasu na výhru nestačili.Profimedia
Tomáš Tatar (33) má na konte prvý viacbodový duel v sezóne. Po výmene z Colorada dostáva viac priestoru na ľade a podobne ako predvčerom v premiére za Seattle odohral duel v prvom útoku vedľa Mattyho Beniersa (21) a Jordana Eberleho (33).

Dallas - Seattle 4:3 pp

Tridsaťtriročný slovenský krídelník sa presadil v úvode druhej časti, keď sa po strele Beniersa dostal k dorážke a prekonal Scotta Wedgewoda. O trinásť minút neskôr sa situácia otočila, Slovák bol na začiatku akcie a skóroval Beniers. Kraken bodovali štvrtýkrát v rade.

"Myslím si, že je to pre nás veľký bod. Mali sme niekoľko slabších chvíľ, ktoré nás stáli niekoľko gólov, ale potom sme bojovali a hrali sme dobre. Bod sme si zaslúžili. V predĺžení sme trafili žŕdku." 

"Mohli ste vidieť, aká je tenká hranica medzi víťazstvom a prehrou. Musíme si zobrať len to pozitívne a takto hrať aj v ďalšom stretnutí," uviedol Tatar podľa nhl.com. Skúsený slovenský útočník odohral v tejto sezóne 29 zápasov a má na svojom konte konte 11 bodov (2+9).

Calgary - Florida 3:1

Pospíšil z Calgary sa presadil po rýchlom protiútoku, Anthonyho Stolarza prekonal bekhendovou strelou a dal prvý gól zápasu. Dvadsaťštyriročný útočník bodoval po dvoch dueloch a skóroval prvýkrát od 18. novembra, keď zaznamenal presný zásah proti New Yorku Islanders.

V tejto sezóne má po 20 zápasoch na konte sedem bodov (4+3). Nastúpil opäť v druhom útoku, odohral 12:04 minúty a okrem gólu zaznamenal aj plusový bod, tri hity a štyri strely.

"Nebol som ani pripravený na protiútok, ale prihral mi a povedal som si, že musím korčuľovať. Ak hráte s Nazemom musíte byť vždy pripravený na prihrávku. Hovorí mi, aby som na to čakal a potom využil svoju rýchlosť," uviedol Pospíšil na adresu Kadriho. Zároveň dodal, že si váži možnosť hrať s ním v jednom útoku:

"Stále sa mi snaží pomôcť a som rád, že môžem s ním hrať. Spolupráca s Nazemom a Connorom Zarym je vždy veľmi dobrá," dodal pre oficiálnu klubovú webstránku. Jeho klubový spoluhráč Adam Ružička nebodoval v šiestom stretnutí v rade. Tréner Ryan Huska ho zaradil opäť na pozíciu centra štvrtej formácie a strávil na ľade 7:20 minúty.