Černákova Tampa dostala gól od brankára, Studenič zažil súťažný debut v drese Seattlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černákova Tampa dostala gól od brankára, Studenič zažil súťažný debut v drese Seattlu

Studenič si odkrútil premiéru v tíme Kraken.
Studenič si odkrútil premiéru v tíme Kraken.Profimedia
Program NHL bol z veľkej časti zaujímavý aj pre slovenských fanúšikov, ktorých krajania sa predstavili až v šiestich dueloch. Individuálne zápisy nezaknihoval ani jeden z nich, z výhry sa mohli tešiť traja.

Montreal - Florida 1:5

Canadiens sa s kádrom Panthers stretli po ôsmich mesiacoch. Naposledy mali takisto výhodu domáceho prostredia, no stačilo to len na prehru 2:5. Tentokrát bol pre nich konečný výsledok ešte o niečo menej lichotivý. Pred treťou tretinou svietilo na ukazovateli skóre 0:1, o všetkom rozhodlo záverečné dejstvo, v ktorom dominovali hostia. Vo farbách Montrealu si ako súčasť druhého útoku odkrútil Juraj Slafkovský 13:33 min, osobné štatistiky si nevylepšil.

Tampa - Pittsburgh 2:4

Z troch vonkajších duelov si tím Lightning priniesol jednu výhru. Teraz sa vrátil na svoje klzisko, aby hostil Penguins. Pre hostieľa sa súboj začal pozitívne - po prvej časti viedol 2:0. Rovnakým pomerom ale dokázal uspieť Pittsburgh v každej z nasledujúcich dvoch tretín a v meraní síl zvíťazil. Konečnú podobu dal rezultátu gólman hostí Tristan Jarry, čím sa stal prvým brankárom v dejinách klubu a 14. v histórii súťaže, ktorému sa to podarilo. Erik Černák strávil na ľade 18:24 min.

Toronto - Seattle 4:3 sn

Ešte dlhšie ako Montreal s Floridou čakali na vzájomný duel Maple Leafs a Kraken. Oba celky sa totiž poslednýkrát stretli na konci februára, keď sa zrodilo víťazstvo Toronta 5:1. Nočný zápas bol značne vyrovnanejší a predstavil sa v ňom aj Marián Studenič. Slovenský útočník pri súťažnej premiére za Seattle naskakoval na ľad ako člen štvrtej formácie, odohral takmer 10 minút, ale z bodu či triumfu sa tešiť nemohol.

Arizona - Colorado 4:3 pp

Po troch neúspechoch zaknihovali hráči Coyotes tretí víťazný súboj v rade. V predĺžení o tom rozhodol americký útočník Nick Bjugstad. Nepotešil tak celé mužstvo Avalanche a ani Tomáša Tatara, ktorý si v druhej ofenzívnej línii pripísal necelých 8 minút. Pre Colorado to bola iba druhá prehra z ostatných deviatich vystúpení.

Calgary - Dallas 4:3 pp

Narozdiel od vyššie spomenutých bojov sa Flames a Stars proti sebe postavili po kratučkej pauze. Tentoraz bolo k videniu menej presných zásahov, víťaz ale ostal rovnaký. Pri domácej výhre po predĺžení si opäť zahrali aj Slováci - Martin Pospíšil zaznamenal 12:05 min, Adam Ružička 7:57 min. Ani jeden z dvojice nebodoval. Hostitelia zaknihovali druhý triumf po sebe, čím pretrhli šnúru výsledkov, počas ktorej striedali víťazstvá s prehrami.

Anaheim - Washington 4:5

Pred bitkou s Capitals strašila mužstvo Ducks sedemzápasová séria bez výhry a nezlomili ju ani proti celku z hlavného mesta USA. V 9-gólovom stretnutí od toho nemuseli byť ďaleko, o všetkom ale rozhodla 55. minúta a využitá presilovka hostí, ktorá sa skončila zásahom na 3:5. K úspešnému výsledku Washingtonu prispel ako súčasť prvej obrannej formácie Martin Fehérváry, keď odohral 20:43 min.

Ďalšie výsledky:

Boston - San Jose 3:0

Detroit - Chicago 5:1

Philadelphia - New Jersey 3:4 pp

Carolina - NY Islanders 4:5 pp

Nashville - Minnesota 1:6

St. Louis - Buffalo 6:4

Winnipeg - Edmonton 1:3

Vancouver - Vegas 1:4