Slováci v zámorí: Chvála na Slafkovského a Pospíšila, neutíchajúca produktivita Mešára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Chvála na Slafkovského a Pospíšila, neutíchajúca produktivita Mešára

Slafkovský zlepšil svoju hru a momentálne hrá veľmi dobre.
Slafkovský zlepšil svoju hru a momentálne hrá veľmi dobre.Profimedia
Kvalitné výkony v NHL či OHL. Slovenských hokejistov v zámorí bolo počas uplynulého týždňa znova vidieť. Ako sa im darilo mapujú Flashscore Správy v tradičnom zhrnutí.

NHL

Tomáš Tatar zostáva najproduktívnejším slovenským hráčom, ale stále čaká na gól. Ten z Colorada nestrelil už iba obranca Manson. Skúsený krídelník naposledy asistenciou pomohol k výhre nad Tampou Bay, čím ukončil štvorzápasové suchoty. Na konte má osem asistencií.

Juraj Slafkovský svoju hru výrazne zlepšil a ide naňho veľká chvála. Postupne mu to začína sypať aj bodovo, keďže v ostatných troch dueloch dvakrát asistoval. Mladíkove zlepšené výkony sú určite kľúčové pre neho samotného a takisto celý Montreal.

Adam Ružička zažil v sobotu najlepší deň sezóny, keďže k výhre nad Nashvillom pomohol gólom aj prihrávkou. Mal aj dva plusové body, pričom na ľade strávil desať minút. Martin Pospíšil svojou hrou naďalej žiari a Calgary ho už do AHL podľa všetkého nepošle. Udomácnil sa v prvom tíme, pričom patrí medzi najproduktívnejších nováčikov celej súťaže. Síce päťkrát po sebe nebodoval, no herný prejav má na najvyššej úrovni.

Obranca Erik Černák na prvý gól čaká a aj asistencie má iba štyri, ale na ľade pravidelne trávi cez 20 minút. Tréner Cooper mu verí, dáva ho na dôležité momenty stretnutia. Proti Caroline získal dve plusky.

Martin Fehérváry sa po zranení vrátil v súboji so San Jose, hneď asistoval, mal aj plusový bod. Vzápätí jeden pridal počas súboja v Los Angeles. Miloš Kelemen v štyroch meraniach síl po povolaní do prvého tímu Arizony nebodoval. Marián Studenič síce bol Seattlom posunutý do prvého tímu, no ešte nenastúpil.

AHL

Pavol Regenda strelil proti Chicagu už svoj desiaty gól v sezóne, pridal aj asistenciu. Následne dvakrát nebodoval, no stále je najlepším strelcom San Diega. V noci na štvrtok sa proti Texasu zranil, informácie o jeho stave zatiaľ známe nie sú.

Studenič pred povolaním do NHL pomohol k výhre Coachely jednou prihrávkou. Martin Chromiak dva razy nebodoval. Obranca Šimon Nemec si v ostatných troch dueloch štatistiky nevylepšil, navyše mal dokopy tri mínusové body. Adam Sýkora druhým gólom pomohol Hartfordu poraziť Bellevile, mal aj dve plusky. 

ECHL

Maxim Čajkovič nenastúpil od 15. novembra. Matúš Spodniak si pripísal jednu asistenciu, keď Indy Fuel zdolalo hráčov Kalamazoo.

OHL

Filip Mešár potvrdzuje skvelé čísla, po 15 dueloch má na konte 26 bodov (11+15), je najproduktívnejší hráč tímu aj najlepší strelec spomedzi slovenských hokejistov v súťaži. Počas ostatných štyroch zápasov pozbieral rovnaký počet bodov (3+1). 

Servác Petrovský z ostatných troch zápasov získal iba bod, no celkovo ich má 23. Dalibor Dvorský potreboval na 22 bodov (10+12) iba pätnásť vystúpení.

Naposledy síce len druhý raz nebodoval, ale proti Londonu mal skvelú štatistiku gólu a troch asistencií, následne s Oshawou strelil gól a dva razy asistoval. Martin Mišiak nebodoval trikrát v rade, Ondrej Molnár vynechal posledné stretnutia.

WHL

Samuel Honzek síce stále nenastúpil, ale stať by sa tak malo v najbližších dňoch. Dobrou správou je, že nebude chýbať na MSJ. Obranca Jozef Viliam Kmec si v súboji proti Lethbridge rozšíril štatistiky o dve asistencie (7+12). Samuel Barcík strelil za Saskatoon od letného príchodu prvý gól, pomohol k ním výhre nad Spokane. Zažil svoj najlepší duel, keďže pridal plusku a mal tri strely na bránku.

QMJHL

Útočník Peter Repčík má na konte už 25 bodov (14+11), svojmu Drummondvillu naposledy pomohol dvomi prihrávkami v dvoch stretnutiach. Ondrej Maruna si v ostatných šiestich stretnutiach zapísal iba jednu prihrávku.

NCAA

Slovenskí korčuliari nebodovali, brankár Matej Marinov nechytal. Gólman Šimon Latkóczy 25 zákrokmi pomohol Nebraske k výhre 2:1 nad Augustanou. Úspešnosť zákrokov mal na hranici 96,5 percent.

USHL

Libor Nemec skóroval pri výhre Green Bay nad Madisonom. Juraj Pekarčík pre zdravotné problémy nehral od 12. novembra. Ľubomír Kupčo sa v posledných troch zápasoch presadil dvakrát, v oboch stretnutiach jeho Des Moines prehral.

Dobré obdobie zažíva aj Peter Cisár, ktorý najskôr asistoval a potom dvomi gólmi v dvoch dueloch po sebe potiahol Fargo k vysokým výhram nad Chicagom 8:0 a 6:0.

Daniel Jenčko po príchode zo Švédska bodoval v každom stretnutí. Počas uplynulých siedmich dní odohral jeden a presadil sa hneď dvakrát. Youngstown vyhral nad americkým projektom tesne 5:4. Brankár Adam Gajan stál medzi tromi žrďami, keď Green Bay zdolal Madison, inkasoval dva góly a mal úspešnosť 92,3 %.