Slováci v zámorí: Trápenie v NHL, lídri z AHL a forma Dvorského s Pekarčíkom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Trápenie v NHL, lídri z AHL a forma Dvorského s Pekarčíkom

Tatar sa na začiatku sezóny herne trápi.
Tatar sa na začiatku sezóny herne trápi.Profimedia
Slovenskí hokejisti počas posledného týždňa v NHL nebodovali ani raz. Viac sa však darí ich krajanom v AHL či ECHL, ako aj na juniorskej úrovni. Flashscore Správy mapujú posledných sedem dní legionárov spod Tatier v zámorí.

NHL

Všetci piati slovenskí hokejisti majú v štatistike mínusové body, no ani jeden z nich nebodoval. Útočník Adam Ružička navyše v posledných stretnutiach pre zdravotné problémy ani nenastúpil. Tomáš Tatar skončil v uplynulom zápase takisto na tribúne, keďže nepodáva ideálne výkony. V tejto sezóne pritom počas ôsmich duelov vystrelil iba jeden jediný raz, päťkrát po sebe vôbec. Juraj Slafkovský po asistencii na úvod bodovo mlčí už osem stretnutí. Jeho ice-time sa minulý týždeň pohyboval medzi dvanástimi a štrnástimi minútami. 

Obranca Erik Černák si 23 minútami a ôsmimi sekundami vytvoril proti Seattlu sezónne maximum v čase strávenom na ľade. Predtým pri výhre nad San Jose prvýkrát ukončil duel s plusovým bodom. V mužstve Tampy Bay však ešte nebodovali iba on a fínsky útočník Merelä. Martin Fehérváry z Washingtonu počas víťazstva nad New Jersey strávil na ľade 22 minút a štrnásť sekúnd, čím si tiež vytvoril sezónne maximum. Proti Minnesote zas vyslal tri strely.

AHL

Pavol Regenda je s piatimi gólmi a siedmimi bodmi najlepším strelcom aj najproduktívnejším hráčom San Diega, ktoré ťahá sériu troch prehier. Proti Abbotsfordu skóroval aj asistoval, no jeho mužstvo prehralo 2:5. Následne raz prihrával v dueli s Hendersonom. Marián Studenič je druhým najproduktívnejším hráčom Coachely, tá ťahá šnúru troch výhier. Bodoval trikrát v rade, najskôr mal bilanciu 1+1 prot San Jose, vzápätí tomuto proti súperovi raz asistoval a naposledy strelil gól Abbotsfordu.

Šimon Nemec v úvodnom stretnutí sezóny narazil hlavou na mantinel a vynechal dva týždne. Vrátil sa v nedeľu a asistoval, avšak Utica nestačila na Rochester. Pri výhre s Lavalom bol raz vylúčený, pridal plusový bod. Calgary s Martinom Pospíšilom cez víkend dvakrát porazilo Colorado, krídelník zakaždým raz asistoval. Martin Chromiak skóroval, keď Ontario zdolalo Abbotsford. Jakub Demek zažil najlepší zápas v sezóne, pomohol Hendersonu zdolať San Jose po predĺžení vďaka gólu i asistencii.

ECHL

Rozstrieľal sa Maxim Čajkovič. Napriek tomu, že jeho Iowa stále čaká na prvé víťazstvo, tak najskôr v dvojzápase proti Wichite strelil celkovo tri góly, najskôr dva a následne jeden. V sobotnom stretnutí však nazbieral aj štrnásť trestných minút a dokonca aj mínusový bod. Jeho ofenzívna snaha je jasne definovaná aj celkovo pätnástimi strelami v štyroch dueloch. Matúš Spodniak pomohol gólom svojmu Indy poraziť Kalamazoo, postaral sa dokonca až o šesť streleckých pokusov.

OHL

Útočník Martin Mišiak síce skóroval aj asistoval, ale Erie prehralo po predĺžení s Kitchenerom. Naposledy proti Peterborough prerušil päťzápasovú bodovú sériu. Celkovo má na konte dvanásť bodov v trinástich dueloch. Jeho spoluhráč Ondrej Molnár počas spomínaného súboja s Kitchenerom nazbieral až tri asistencie. Servác Petrovský bodoval štyrikrát po sebe, no nestrelil gól.

Dvomi prihrávkami sa blysol proti Kingstonu, Kitcheneru aj Flintu, jednou v súboji s Oshawou. Roman Kukumberg prerušil sériu bez bodu asistenciou pri výhre Sarnie proti Niagare. Úspešne sa do juniorskej súťaže z AHL vrátil Filip Mešár, keďže pri opätovnom debute za Kitchener najskôr dvomi prihrávkami pomohol poraziť Erie, ale vzápätí napriek bilancii 1+1 jeho tím podľahol Owen Soundu.

Dalibor Dvorský bodoval v každom z doterajších piatich stretnutí, ktoré odohral po príchode do Sudbury. Blysol sa krásnym gólom proti North Bay, kedy premiérovo zaznamenal dvojbodový duel. Celkovo má na konte šesť bodov (2+4). Obranca Jakub Chromiak bol vymenený do Kingstonu. Viac v článku.

WHL

Samuel Honzek pre zdravotné problémy stále nezasiahol do hry. Obranca Jozef Viliam Kmec v troch dueloch po sebe nebodoval, v pätnástich dueloch zaznamenal bilanciu 6+7. 

QMJHL

Peter Repčík ukončil sériu troch zápasov bez prehry a asistoval pri výhre Drummondvillu proti Val d´Or. Ondrej Maruna získal z ostatných siedmich stretnutí iba jeden bod (0+1). František Dej dvakrát asistoval pri víťazstve Sherbrooke nad Chicoutimi, predtým päťkrát nebodoval. 

NCAA

Zo slovenských hráčov sa do štatistík zapísal iba Šimon Jellúš, ktorý v štyroch dueloch strelil už rovnaký počet gólov. Najskôr sa dva razy presadil ešte v prvom kole, počas uplynulého víkendu dva razy po sebe skóroval v dvoch stretnutiach jeho Vermontu proti Providence. Obranca Marián Moško debutoval za Cornell University. brankár Šimon Latkóczy absolvoval svoj druhý zápas v sezóne, v ktorom inkasoval dva góly a pripísal si 26 zákrokov. Celkovo má percentuálnu úspešnosť zákrokov na úrovni 93,2 percent a primerne inkasuje iba 1,45 gólu na zápas.

USHL

Juraj Pekarčík a jeho Dubuque sú v dobrej forme, pretože mužstvo z desiatich duelov nevyhralo len dvakrát a zaujímavé je, že slovenský krídelník nebodoval iba v týchto dvoch stretnutiach. Počas posledného dvojzápasu zaznamenal dva dvojbodové súboje, celkovo má po 12 zápasoch na konte tri góly a dvanásť asistencií.

Libor Nemec odohral za Green Bay hneď tri zápasy proti Muskegonu. Najskôr nebodoval, potom si pripísal dve asistencie a nakoniec dva góly i prihrávku, zakaždým sa mohol tešiť z víťazstva. Brankár Adam Gajan vyhral už siedmy z desiatich duelov, do ktorých nastúpil s 91,5-percentnou úspešnosťou zákrokov.

NAHL

Oliver Stümpel mohol oslavovať už ôsmu výhru po sebe. Minnesote asistenciou pomohol poraziť Chipewu, ale v ďalšom dueli s rovnakým súperom prerušil trojzápasovú sériu aspoň s bodom. Brankár Daniel Ďuriš nastúpil raz, no nezabránil prehre Oklahome proti Amarillu. Celkovo ale vyhral šesťkrát z jedenástich zápasov.