Slováci v zámorí: Repčík a Kmec žiaria v juniorke, Regenda sa na úvod sezóny rozstrieľal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Repčík a Kmec žiaria v juniorke, Regenda sa na úvod sezóny rozstrieľal

Regenda má na úvod ročníka veľmi dobrú formu.
Regenda má na úvod ročníka veľmi dobrú formu.Profimedia
Zámorské súťaže sa rozbehli naplno a Flashscore Správy mapujú, ako sa legionárom zo Slovenska darí v jednotlivých ligách. Vydarený úvod má za sebou najmä Pavol Regenda (23). Naopak, Šimon Nemec (19) sa zranil, ale nemalo by ísť o nič vážne.

NHL

Prvý týždeň novej sezóny NHL je za nami a zatiaľ najlepšie sa javí útočník Calgary Adam Ružička, ktorý proti Washingtonu strelil prvý slovenský gól v ročníku, celkovo má na konte tri body (1+2). Postupne narastá aj jeho čas na ľade. 

Juraj Slafkovský začal asistenciou proti Torontu, mal aj dva plusové body a jeho výkon bol dobrý, lenže zranil sa jeho center Kirby Dach, čo môže poznačiť výkony draftovej jednotky spred roka.

Rovnako jednu asistenciu doposiaľ zaknihoval Tomáš Tatar, jeho Colorado vyhralo všetky tri doterajšie zápasy. Samotný skúsený krídelník sa ale dostal pod paľbu kritiky, keďže nepodáva najlepšie výkony.

Erik Černák a ani Martin Fehérváry doposiaľ nebodovali, zhodne majú po dva mínusové body. Ice-time oboch sa blíži k hranici 19 minút na zápas.

AHL

Z jedenástich zástupcov Slovenska nezasiahli do hry iba Koch a Kňažko. Pavol Regenda pomohol San Diegu k dvom výhram proti Ontariu. Najskôr strelil dva góly, potom jeden, takže na konte má tri body.

Martin Pospíšil sa proti Manitobe najskôr pripomenul asistenciou, v druhom stretnutí skóroval. Miloš Kelemen strelil jeden gól za Tucson. Jednou asistenciou sa do štatistík zapísali Studenič, Chromiak a Demek.

Šimon Nemec nedohral hneď prvé stretnutie po tom, ako narazil hlavou do plexiskla, ale jeho zranenie by nemalo byť vážne. Čoskoro by mal byť naspäť na ľade. Adam Sýkora za Hartford zatiaľ nebodoval, rovnako ani Mešár v Lavale.

ECHL

Tretia najvyššia seniorská súťaž v Severnej Amerike odštartuje v noci zo štvrtku na piatok. Slovensko by malo mať dvojnásobné zastúpenie v podobe Maxima Čajkoviča (Iowa) a Matúša Spodniaka (Indy Fuel).

OHL

Servác Petrovský odohral všetkých sedem zápasov za Owen Sound, strelil dva zásahy a na tri prihral. Jeho mužstvo vyhralo štyrikrát, samotný center patrí k najproduktívnejším hráčom tímu. Roman Kukumberg odštartoval tromi gólmi a jednou asistenciou v Sarnii.

Rovnako štyri body má zatiaľ na konte Martin Mišiak (2+2), nazbieral však už osem tresných minút. Zažiaril hlavne pri výhre proti Windsoru (1+2). Jeho spoluhráč z Errie Oters, Ondrej Molnár ku gólu pridal tri prihrávky. Bilanciu 1+1 mal pri prehre s Mississaugou.

Obranca Alex Čajkovič získal tri prihrávky v zápasoch North Bay Battalion, za Sudbury Wolves raz v siedmich dueloch asistoval Jakub Chromiak. Potenciálna slovenská jednotka draftu 2024 okrem toho získala tri plusové body, čo je najviac spomedzi krajanov v OHL.

Čoskoro by mal debuť absolvovať Dalibor Dvorský. Jediný brankár v súťaži Damián Slávik debutoval skvele, inkasoval len jeden gól, predviedol 26 zákrokov, udržal si úspešnosť 96,3 % a tešil sa po víťazstve Guelphu proti Flintu.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec získal na začiatku svojej tretej sezóny za Prince George Cougars už jedenásť bodov (6+5), pričom odohral desať stretnutí. Len traja obrancovia ich majú viac. V stretnutí proti Tri-City dokonca zaznamenal hetrik a štyri plusové body, proti Victorii mal tri asistencie. K tomu pridal štrnásť trestných minút.

Zatiaľ slabší rozbeh zaznamenávajú Andrej Tomašec (0+0) a Samuel Barcík (0+2), ktorý sa po deviatiach dueloch zranil. Pre zdravotné problémy ešte do hry nezasiahol Samuel Honzek z Vancoveru Giants.

QMJHL

Peter Repčík síce unikol pozornosti skautov na drafte, ale ukazuje, že to bola chyba. Práve on je s jedenástimi bodmi (5+6) najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom Drummondvillu. K nedávnej výhre 11:1 proti Monctonu prispel bilanciou 1+2.

Ondrej Maruna strelil za Charlottetown štyri presné zásahy, rovnaký počet má aj asistencií. František Dej za Sherbrooke zaknihoval dva góly a tri prihrávky. Tromi bodmi (1+2) zatiaľ disponuje Ľuboš Stahoň z Cape Breton.

NCAA

Artur Turanský odohral štyri zápasy, získal však až pät bodov (2+3). Dva góly v rovnakom počte vystúpení zaznamenal Šimon Jellúš, dve asistencie má Ján Lašák. Maxim Štrbák síce nebodoval, no len raz bol vylúčený a v defenzíve Michiganu State podáva kvalitné výkony. Brankár Matej Marinov v prvom stretnutí udržal čisté konto, prispel k nemu 16 zákrokmi. Len raz inkasoval Šimon Latkóczy, takisto sa tešil z výhry.

USHL

Juraj Pekarčík začal v Dubuque výborne, má už deväť kanadských bodov (2+7), nastúpil na osem stretnutí. Libor Nemec si drží priemer bod na zápas (5+3), jeho spoluhráč Adam Gajan nastúpil do siedmich stretnutí, až päť vyhral. Priemerne inkasoval 2,94 gólu na zápas a udržal si 91,2 percentnú úspešnosť zákrokov.

Adam Žlnka začal nový ročník šiestimi bodmi (4+2) v siedmich zápoleniach a má našliapnuté na to, aby prekonal minulosezónnych 24 bodov. Ľubomír Kupčo z Des Moines trikrát skóroval, raz asistoval. Jeho spoluhráč Theo Kiss sa zatiaľ do štatistík nezapísal. Brankár Samuel Urban zo Sioux City vyhral len raz v riadnom hracom čase, inkasoval trinásť gólov.

NAHL

Oliver Stümpel má po desiatich dueloch na konte päť gólov a dve prihrávky. Obranca Leo Eperješi počas ôsmich duelov päťkrát asistoval. Darí sa aj Samuelovi Šišíkovi, ktorý v piatich zápasoch dvakrát skóroval a dva razy prihrával.

Brankár Dávid Ďuriš má najlepšiu percentuálnu úspešnosť zo všetkých gólmanov, ktorí zasiahli aspoň do deviatich zápasov (94,2 %) a druhý najnižší priemerný počet inkasovaných gólov (1,89). Zaujímavé čísla dosahuje takisto Lukáš Fürsten (2,29 gólu na zápas a 91,8 %).