Otáznik bleskovo vyriešený. Dvorský sa sťahuje do OHL, v tíme bude mať krajana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Otáznik bleskovo vyriešený. Dvorský sa sťahuje do OHL, v tíme bude mať krajana

Aktualizované
Dvorský sa podľa predpokladov sťahuje do Severnej Ameriky.
Dvorský sa podľa predpokladov sťahuje do Severnej Ameriky.Profimedia
Kariéra slovenského hokejistu Dalibora Dvorského bude pokračovať v kanadskej juniorskej súťaži Ontario Hockey League (OHL). Po predčasnom konci vo švédskom IK Oskarshamn sa dohodol na spolupráci so Sudbury Wolves a prvýkrát v kariére okúsi zámorský hokej. Klub potvrdil angažovanie 18-ročného útočníka na oficiálnej stránke.

Švédsky klub v stredu informoval o ukončení spolupráce s Dvorským, ktorý v lete podpísal dvojročnú zmluvu. Za Oskarshamn nastúpil v najvyššej švédskej súťaži na 10 zápasov, v ktorých nebodoval a do štatistík si pripísal šesť mínusových bodov. Sudbury má na neho práva v zámorských juniorských súťažiach od vlaňajšieho draftu CHL.

"Dalibor je hráč svetovej triedy a sme veľmi radi, že ho vítame v našom klube. Tešíme sa, že mu pomôžeme v rozvoji. Aj on je veľmi nadšený, že sa pripojí k nášmu tímu. Naši fanúšikovia budú mať veľké šťastie, že ho budú môcť sledovať," povedal generálny manažér Wolves Rob Papineau.

Dvorského získal v tohtoročnom drafte NHL z 10. miesta klub St. Louis Blues, s ktorým následne podpísal trojročný nováčikovský kontrakt. V Sudbury sa stretne aj s krajanom, obrancom Jakubom Chromiakom

Wolves však majú naplnenú kvótu legionárov, ktorá je stanovená na čísla dva. Okrem Chromiaka a Dvorského pôsobí v tíme český brankár Jakub Vondras. Aj preto sa očakáva výmena jedného z hráčov na úrovni zámorských juniorských líg.