Dvorský sa vo Švédsku trápi, ešte nebodoval. Čoraz viac sa hovorí o presune do zámoria

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvorský sa vo Švédsku trápi, ešte nebodoval. Čoraz viac sa hovorí o presune do zámoria

Zmení Dvorský pôsobisko?
Zmení Dvorský pôsobisko?TASR
Slovenský útočník Dalibor Dvorský (18) nezažíva ideálny štart sezóny. Po dvoch rokoch v druhej najvyššej švédskej lige podpísal kontrakt medzi elitou s Oskarshamnom, ale ten je na chvoste tabuľky a samotný hokejista v desiatich zápasoch ešte nebodoval.

Navyše počas uplynulých dvoch duelov bol iba v pozícii trinásteho útočníka. Za ten čas dokopy odohral len dve minúty a devätnásť sekúnd. Dvorský si do štatistík zapísal šesť mínusových bodov.

Čoraz hlasnejšie sa rozpráva o tom, že by mal zmeniť prostredie. Jednou z možností je kanadská juniorská súťaž OHL, kde má naňho práva Sudbury Wolves, za ktorý nastupuje iný Slovák - obranca Jakub Chromiak.

Dalibor Dvorský sa stal desiatkou tohtoročného draftu NHL, s organizáciou St. Louis Blues podpísal trojročný nováčikovský kontrakt. Zároveň sa tesne predtým dohodol na dve sezóny v Oskarshamne, kam zamieril po pôsobení v AIK Štokholm.

Počas "covidovej" sezóny 2020/21 debutoval medzi seniormi v slovenskej extralige. V drese Banskej Bystrice sa stal najmladším strelcom histórie súťaže. Rodák zo Zvolena si už zahral na dvoch šampionátoch do 18 rokov a takisto dvoch MSJ. Okrem toho žiaril pri striebre Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe.