Slováci v Európe: Slabší týždeň legionárov, Horanského koncert však hrá naplno ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Slabší týždeň legionárov, Horanského koncert však hrá naplno ďalej

Horanský naďalej žiari.
Horanský naďalej žiari.Profimedia
Uplynulých sedem dní slovenských hráčov v Európe bol, čo sa týka bodov, o niečo slabší ako zvyčajne. Spokojnosť však môže javiť trojica v Litvínove či členovia Pardubíc, ako aj Stanislav Horanský (29) vo švajčiarskom Oltene.

Česko

Líder extraligy z Pardubíc dvakrát vyhral, zakaždým raz asistoval obranca Peter Čerešňák. Druhý Litvínov dvomi úspešnými duelmi predĺžil sériu výhier už na desať, znova v bránke stál Matej Tomek. Jeho spoluhráči Matúš Sukeľ a Andrej Kudrna za ostatných 120 minút zaznamenali zhodnú bilanciu 1+1. Třinec za pomoci Pánika (0+2), Daňa (1+0), Marinčina (1+0) a Draveckého (0+1) porazil Stavanger v Lige majstrov.

Oliver Okuliar strelil gól a premenil aj nájazd pri výhre 2:1 nad Olomoucom. Dávid Gríger raz skóroval a mohol sa tešiť z výhry Karlových Varov v Českých Budějoviciach. Lukáš Cingeľ gólom a dvomi asistenciami prispel k výhre Brna v Plzni, ale neodvrátil prehru proti Vítkoviciam, raz prihrával aj Martin Ďaloga. Liberec vďaka gólu obrancu Michala Ivana porazil pražskú Spartu.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Vítkovice dvakrát vyhrali, jednu asistenciu zaznamenal Mário Grman. Ani brankár Branislav Konrád nezabránil prehrám Olomouca po samostatných nájazdoch aj v predĺžení, dokopy inkasoval len štyri góly. Plzeň aj vďaka gólu a asistencii Adriána Holešinského otočila z 0:3 na 4:3 zápas v Mladej Boleslavi, ktorá klesla na posledné miesto, ťahá sériu šiestich prehier. Počas posledných dvoch strelila štyri góly.

Pri dvoch bol Róbert Lantoši (1+1) a pri jednom Pavol Skalický (0+1). Na čele Chance ligy ostáva Poruba, k výhre v Znojme jej dvomi gólmi a asistenciou pomohol Marek Tvrdoň.

Švédsko

Leksand je až neuveriteľne konzistentný, čo sa týka striedaní dvoch prehier s dvomi výhrami. Každý týždeň si to mení, postupne dva razy prehral, vyhral, prehral, vyhral, zatiaľ čo v uplynulom období dvakrát nestačil na Malmö ani Timru. Marek Hrívik a ani Peter Cehlárik nebodovali, mužstvo kleslo na dvanáste miesto. Posledný s piatimi bodmi je Oskarshamn, trápi sa aj Dalibor Dvorský. Mladý útočník bol dva razy po sebe iba trinástym útočníkom, dokopy odohral iba niečo málo cez dve minúty.

Alex Čiernik v nižšej súťaží Allsvenskan so svojím Västervikom prehral už sedem z ôsmich odohraných duelov. Naposledy zaznamenal jednu asistenciu, celkovo má na konte šesť bodov. Opačne je na tom Gilbert Gabor, po troch dueloch má na konte päť bodov. Gólom a asistenciou pomohol treťoligovému celku Väsby zdolať Visby.

Tímom so slovenskými hráčmi sa vo Švédsku nedarí.
Tímom so slovenskými hráčmi sa vo Švédsku nedarí.Flashscore

Švajčiarsko

Davos prehral dva zápasy po sebe, na ľade Klotenu mu nepomohol ani gól Tomáša Jurča, ktorý bol raz aj vylúčený.

Vo výborných výkonoch pokračuje Stanislav Horanský. Jeho Olten je jasným lídrom tabuľky druhej najvyššej švajčiarskej súťaže, na ľade poslednej Bellinzony vyhral 7:1, k čomu Slovák prispel gólom a tromi asistenciami. S bilanciou 4+18 je spoločne so spoluhráčom Ericom Faillem (5+17) na čele produktivity celej ligy.

Ďalšie súťaže

Francúzsky majster Rouen po deviatich výhrach v rade prvýkrát prehral, keď v nájazdoch podľahol Chamonixu 2:3, raz asistoval Milan Kytnár. Okrem toho tento tím rovnakým skóre podľahol v Lige majstrov hráčom Adleru, bod za prihrávku zaznamenal Marcel Haščák.

Zatiaľ svoj najlepší zápas po príchode do poľského Jastrzebie zažil Rastislav Špirko. Pri výhre nad Torunom strelil dva góly a na jeden prihral.