Dvorský končí v Oskarshamne, St. Louis ho povolalo do Severnej Ameriky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvorský končí v Oskarshamne, St. Louis ho povolalo do Severnej Ameriky

Dvorský sa v Oskarshamne nepresadil podľa predstáv.
Dvorský sa v Oskarshamne nepresadil podľa predstáv.Profimedia
Slovenský útočník Dalibor Dvorský (18) nebude pokračovať vo švédskom klube IK Oskarshamn, ktorý o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Zároveň dodal, že k ukončeniu pôvodne dvojročného kontraktu došlo medzi tromi stranami - švédskym klubom, mladým hráčom a organizáciou St. Louis Blues, ktorá desiatku tohtoročného draftu povolala do Severnej Amerike. Kde bude hrať zatiaľ nie je jasné, ale najväčšia šanca je, že Dvorský sa presunie do OHL.

Tam má na neho práva Sudbury, kde nastupuje aj krajan Jakub Chromiak. Wolves však majú naplnenú kvótu legionárov, a tak existuje aj šanca výmeny na úrovni kanadských juniorských súťaží.

Dvorský pred touto sezónou po dvoch rokoch v druhej najvyššej švédskej lige podpísal kontrakt medzi elitou s Oskarshamnom, ale ten je na chvoste tabuľky a samotný hokejista v desiatich zápasoch nebodoval. Navyše počas uplynulých dvoch duelov bol iba v pozícii trinásteho útočníka. Za ten čas dokopy odohral len dve minúty a devätnásť sekúnd. Do štatistík si zapísal len šesť mínusových bodov.

Dalibor Dvorský sa stal desiatkou tohtoročného draftu NHL, s organizáciou St. Louis Blues podpísal trojročný nováčikovský kontrakt. Zároveň sa tesne predtým dohodol na dve sezóny v Oskarshamne, kam zamieril po pôsobení v AIK Štokholm.

Počas "covidovej" sezóny 2020/21 debutoval medzi seniormi v slovenskej extralige. V drese Banskej Bystrice sa stal najmladším strelcom histórie súťaže. Rodák zo Zvolena si už zahral na dvoch šampionátoch do 18 rokov a takisto dvoch MSJ. Okrem toho žiaril pri striebre Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe.