Dve vylúčenia Slafkovského, dva góly v oslabení. Veľké jubileum Černáka, vyhral len Tatar

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dve vylúčenia Slafkovského, dva góly v oslabení. Veľké jubileum Černáka, vyhral len Tatar

Erik Černák (vľavo) v súboji so Zachom Bensonom.
Erik Černák (vľavo) v súboji so Zachom Bensonom.Profimedia
Hneď deväť duelov priniesla kanadsko-americká NHL v noci z utorka na stredu. V akcii boli traja Slováci, z triumfu sa tešil iba Tomáš Tatar (32).

Montreal - Minnesota 2:5

Juraj Slafkovský nebude spomínať na súboj s Minnesotou v dobrom. Nielen preto, že jeho Montreal prehral, ale najmä preto, že jednotka draftu bola dvakrát vylúčená a hostia to dvakrát potrestali. V prvom prípade to bolo za podrazenie (presilovka 5 na 3), v druhom za bránenie v hre, keď svojím trestom zrušil prebiehajúcu početnú výhodu domácich.

Celkovo strávil ľavý krídelník druhej formácie na ľade 14:20 minúty, raz vystrelil na bránku, pridal hit, zisk i stratu puku. S tromi bodmi odchádzali z duelu Mats Zuccarello (0+3) a Kirill Kaprizov (1+2). Katastrofu Canadiens podčiarkol fakt, že v prvej tretine dostali počas vlastnej presilovky dva góly v rozpätí 25 sekúnd.

Buffalo - Tampa Bay 3:2 pp

Podľa zápisu stretnutia dostal Erik Černák priestor v prvom defenzívnom páre Tampy Bay, no jeho ice-time sa bez troch sekúnd vyšplhal "iba" na 18 minút. Slovenský obranca zaknihoval jeden bodyček. Pre rodáka z Košíc to bol jubilejný 300. štart za Lighting - predtým sa to podarilo len 12 ďalším bekom v organizácii.

Buffalo viedlo v prvej tretine 2:0, avšak v riadnom hracom čase si zápas neustrážilo. Brandon Hagel dvomi gólmi vyrovnal, pričom zásah znamenajúci bod prišiel sedem sekúnd pred záverečnou sirénou. V predĺžení rozhodol o triumfe Sabres Dylan Cozens.

Seattle - Colorado 1:4

Tomáš Tatar korčuľujúci po pravom krídle tretieho útoku Avalanche síce nebodoval, ale ako jediný Slovák sa mohol tešiť z triumfu. Colorado uspelo pred fanúšikmi Seattlu, keď otočilo priebeh merania síl. Tridsaťdvaročný Tatar si do štatistík zapísal zakončenie na bránku, hit a zisk puku. V hre bol 11:27 minúty, čo značí štvrtý najmenší ice-time z celku hostí.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Vancouver 2:0

NY Islanders - Arizona 1:0

Nashville - Edmonton 1:6

Winnipeg - Los Angeles 1:5

San Jose - Carolina 3:6

Vegas - Dallas 3:2 sn