Slováci v zámorí: Forma Regendu pokračuje, Dvorský sa uviedol rýchlo, darí sa Lopušanovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Forma Regendu pokračuje, Dvorský sa uviedol rýchlo, darí sa Lopušanovej

Už aj Severná Amerika začína zblízka spoznávať kvalitu Nely Lopušanovej.
Už aj Severná Amerika začína zblízka spoznávať kvalitu Nely Lopušanovej.Profimedia
Zámorské súťaže sa rozbehli naplno a Flashscore Správy mapujú, ako sa legionárom zo Slovenska darí v jednotlivých ligách.

NHL

Adam Ružička ostáva jediným slovenským strelcom v tejto sezóne profiligy, na konte má dva zásahy. Druhý pridal pri výhre nad Buffalom, ale jeho Calgary trikrát po sebe prehralo. Naposledy proti NY Rangers strávil na ľade iba 5 minút a 16 sekúnd, predtým mal čísla lepšie, raz dokonca aj cez 18 minút. Má však za sebou aj ťažšie chvíle, keďže najskôr po podrazení Reimera z Detroitu hlavou spadol na mantinel a následne proti Rangers ho Vesey nepríjemným hitom do hornej časti tela vyradil z hry.

Výkony Tomáša Tatara po horšom začiatku naberajú vzostupnú tendenciu. Naposledy sa blysol skvelou prácou, keď získal puk a našiel Rantanena. Dvakrát asistoval v súboji s Chicagom, po šiestich dueloch má štyri body (0+4). Jeho Colorado vyhralo všetkých doterajších sedem zápolení.

Juraj Slafkovský síce po asistencii v úvodnom zápase sezóny nebodoval ani raz, ale fanúšikovia aj odborníci ho chvália za predvedenú hru. Po zranení Dacha naďalej podáva dobré výkony. Naposledy si pri prehre Montrealu proti New Jersey vytvoril sezónne maximum v čase strávenom na ľade (16:28). 

Obrancovia ešte nebodovali. Erik Černák pri prehre v Toronte strávil na ľade 21 minút a 33 sekúnd, čo je jeho rekord tohto ročníka, výrazne si zahral takisto proti Vancouveru (20:26). V troch zápasoch po sebe bol vylúčený, okrem toho má na konte tri mínusové body.

Martin Fehérváry sa posúva zostavou a dostal sa už do prvého obranného páru Washingtonu. Ten v noci zo stredy na štvrtok vyhral na ľade New Jersey aj vďaka tomu, že slovenský bek odohral až 22 minút a 14 sekúnd. Capitals tak ukončili sériu troch prehier. Paradoxne si Fehérváry pri jednej z nich pripísal plusový bod, ale inak mal dva mínusové.

AHL

Pavol Regenda potvrdzuje dobrú formu, fanúšikovia ho chcú do prvého tímu Anaheimu, lenže tam sa zatiaľ nedostal. Po štyroch zápasoch má štyri góly, jeden pridal proti Ontariu, s ktorým San Diego odohralo už tri stretnutia. Proti Tucsonu mal iba mínusový bod a dve trestné minúty. Martin Pospíšil sa stal hrdinom Calgary pri výhre 7:6 po predĺžení nad Abbotsfordom, z troch striel strelil dva góly, získal plusový bod a raz sedel na trestnej lavici. V dueli predtým bol v boji s rovnakým protivníkom vylúčený hneď dva razy.

Marián Studenič režíroval gólom a asistenciou výhru 4:0 nad Tucsonom, stačili mu na to dve strely. V drese Roadrunners zas porážku San Diega zariadil Miloš Kelemen. K výsledku 2:1 prispel dvomi asistenciami. Martin Chromiak prihrával na jediný gól zápasu svojho Ontaria s Coachelou. Skvele sa zapísal Jakub Demek, keďže pri výhre nad San Jose strelil v drese Hendersonu gól a na ďalší prihral.

Adam Sýkora si otvoril bodový účet dvomi asistenciami za Hartford počas výhry 5:0 nad farmou Penguins, pričom sa môže tešiť z výbornej formy tímu. Wolf Pack ešte neprehral ani raz. Šimon Nemec v prvom zápase narazil hlavou na plexisklo a odvtedy nebol k dispozícii, vynechal skoro dva týždne, ale už trénuje so spoluhráčmi. Patrik Koch (Tucson) a Samuel Kňažko (Cleveland) v tejto sezóne stále nenastúpili.

ECHL

Matúš Spodniak strelil gól v presilovke pri víťazstve jeho Indy proti Fort Wayne, následne získal asistenciu, plusový bod a vyslal tri strely, lenže po stretnutí na ľade Kalamazoo sa nemohol tešiť. Maxim Čajkovič nastúpil za Iowu dva razy, ešte nebodoval. Zaknihoval až tri mínusové body.

OHL

Dalibor Dvorský po príchode do Sudbury okamžite zažiaril strelou z takmer nulového uhla pod brvno, ale jeho tím podľahol Flintu tesne 3:4. Okrem toho mal dva mínusové body a šesť striel. Paradoxne druhý zápas draftovej desiatky Wolves vyhrali, no Dvorský po asistencii nedohral pre faul, po ktorom bol vylúčený do konca zápasu. V 26. minúte pri obrannom zákroku podkopol súpera a za tento faul ho rozhodcovia poslali predčasne pod sprchy. 

Martin Mišiak a Ondrej Molnár si v drese Erie na ľade rozumejú, o čom svedčia aj ich čísla. Prvý menovaný mal zhodnú bilanciu 1+1 v dvoch z troch stretnutí uplynulého týždňa, ale iba raz to stačilo na výhru. Proti Londonu si okrem iného pripísal aj tri plusové body. Po desiatich dueloch má Mišiak na konte už 29 striel na bránu. Molnár bodoval v každom z ostatných troch stretnutí. Najskôr dvomi prihrávkami prispel k výhre nad Londonom, následne sa zhodne raz presadil pri prehrách v Sarnii a Niagare.

Pomoc mu ponúkol aj Hossa, Chicago z neho chce druhého centra

Servác Petrovský dvomi prihrávkami neodvrátil prehru Owen Sound proti Kingstonu. Spokojný mohol byť Roman Kukumberg, keďže gólom a asistenciou hral ústrednú postavu počas víťazstva nad Erie. Brankár Damián Slávik z Guelphu nastúpil síce len druhý raz, ale znova inkasoval iba jeden jediný gól. Tentoraz to na body nestačilo, nakoľko spoluhráči nedali žiadny. Po dvoch dueloch má rodák z Nových Zámkov skvelé čísla, priemerne inkasuje 1,01 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov je až 95,9%.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec síce po skvelom úvode ročníka štyrikrát po sebe nebodoval, ale naposledy pomohol svojmu tímu Prince George poraziť Medicine Hat dvomi asistenciami. Na prvý bod stále čaká útočník Andrej Tomašec z Moose Jaw. Samuel Barcík nenastúpil pre zranenie a Samuel Honzek na svoj sezónny debut stále čaká, nakoľko ho takisto sužujú zdravotné problémy.

QMJHL

Najproduktívnejší slovenský útočník Peter Repčík naposledy nastúpil ešte 14.10., takže jeho štatistiky sa za týždeň nezmenili. František Dej nebodoval štyrikrát po sebe, momentálne má na konte dva góly a tri asistencie. Šnúru bez bodu natiahol takisto Ondrej Maruna, ostáva tak na štatistike 4+4.

NCAA

Počas uplynulého týždňa do akcie nedostal Artur Turanský, no Ján Lašák strelil jeden gól pri prehre St. Lawrence proti Merrimacku. Obranca Maxim Štrbák z Michigan State University si pripísal prvé dva body za gól a asistenciu. Brankár Šimon Latkóczy nenastúpil. Druhý gólman Matej Marinov si po čistom konte spred týždňa, ku ktorému potreboval iba deväť zákrokov, tentoraz zapísal prehru v predĺlžení. Síce nastúpil iba na niekoľko minút, inkasoval až trikrát a jeho štatistiky výrazne klesli. Úspešnosť zákrokov je iba 85 %.

USHL

Juraj Pekarčík pokračuje v dobrej forme. Po desiatich dueloch má jedenásť bodov. Pri dvoch výhrach v rade strelil jeden gól a na ďalší asistoval. Libor Nemec asistoval na jediný zásah Green Bay v stretnutí s Fargom. Ľubomír Kupčo zažiaril pri výhre Des Moines nad Cedarom (7:2) jedným gólom a štyrmi asistenciami, čo je jeho najlepší výkon v kariére, no pre Bucaaneers je to jediná výhra z doterajších deviatich zápasov. Celkovo má Slovák osem bodov (4+4).

Waterloo s Adamom Žlnkom v zostave vyhralo nad Omahou 4:3 a to aj vďaka jednému zásahu rodáka z Detvy. Brankár Adam Gajan chytal za posledných sedem dní len raz, inkasoval tri góly a Green Bay prehralo. Napriek tomu mal úspešnosť zákrokov 90,9 percent. Dva rozdielne duely zažil Samuel Urban. Najskôr sa tešil z výhry 7:1, chytil 19 z 20 striel a následne prehral 3:4. Z 28 pokusov na jeho bránu prešli za čiaru štyri. Bola z toho úspešnosť iba 85,7 %.

NAHL

Oliver Stümpel má po dvanástich zápasoch v drese Minnesoty celkovo desať bodov, v uplynulých dvoch zhodne raz asistoval. Jeho mužstvo ťahá sériu šiestich víťazstiev. Leo Eperješi zbiera asistencie, má ich šesť. Jednu získal pri prehre s Kenai River Brown. Samuel Šišík v drese Janesville Jets bodoval zakaždým v štyroch zápasoch po sebe, strelil jeden gól a na tri prehral. Brankár Daniel Ďuriš má najlepšie čísla spomedzi gólmanov, ktorí nastúpili na aspoň desať stretnutí. Priemerne chytí až 93,2 % striel smerujúcich na jeho svätyňu.

Ostatné súťaže

Nela Lopušanová nazbierala na turnaji NIT Showcase v Minnesote sedem bodov (5+2) v štyroch dueloch. Jej tím Bishop Kearney Selects Girls do 19 rokov vyhral na podujatí všetky štyri zápasy. V úvodnom stretnutí proti Empowers Performance (4:0) strelila dva góly a pridala asistenciu. Ešte viac zažiarila proti Shattuck-St. Mary's, keď zaknihovala hetrik a významne tak prispela k triumfu 4:3.