Tatarova premiéra v Seattli, dva góly Montrealu za 15 sekúnd, v Calgary stret troch Slovákov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatarova premiéra v Seattli, dva góly Montrealu za 15 sekúnd, v Calgary stret troch Slovákov

Tatar už zarezáva v nových farbách.
Tatar už zarezáva v nových farbách.Profimedia
V bohatej nádielke predstavení NHL sa do akcie zapojilo sedem slovenských hokejistov. Premiéru v novom drese má za sebou Tomáš Tatar (33), z výhry sa ale tešiť nemohol. Víťaznú radosť však mali štyria Slováci.

Columbus - New Jersey 3:6

V novembrovom strete oboch súperov padli iba tri presné zásahy, z víťazstva sa vtedy tešili hráči Blue Jackets. Tentokrát bola listina strelcov o niečo bohatšia a menil sa aj víťaz duelu. Triumf Devils režírovala mladá hviezda Jack Hughes - americký útočník sa prezentoval hetrikovým vystúpením. S tromi asistenciami mu sekundoval Jesper Bratt. V prvej obrane hostí odohral takmer 20 minút Šimon Nemec, pripísal si jeden plusový bod. Jeho mužstvo sa pomaly doťahuje k najlepšej osmičke Východnej konferencie.

Montreal - NY Islanders 5:3

Canadiens a Islanders sa v súťažnom dueli stretli po ôsmich mesiacoch. V lepšej forme nastupovali na zápas v Bell Centre hostia, ktorí vyhrali štyri z posledných piatich súbojov. Po bezgólovom úvodnom dejstve nasledovali v druhej tretine štyri presné zásahy domácich. Tretí a štvrtý sa dokonca zmestili do rozmedzia 15 sekúnd a Juraj Slafkovský, ktorý odohral 19:26 min, sa na tom podieľal asistenciou. V poslednej časti vystrašil káder z New Yorku svojho hostiteľa tromi gólovými ranami a meraniu síl to dodalo drámu. Istotu získal Montreal až 20 sekúnd pred koncom po góle do prázdnej bránky.

Nashville - Washington 3:1

Tímy Predators a Capitals čakali na vzájomnú bitku takmer celý rok. Ideálnejšie boli naladení domáci so šiestimi výhrami z ostatných siedmich vystúpení. Vychýrený kanonier Ovečkin opäť natiahol svoje gólové suchoty, nepresadil sa už 12 zápasov v rade, jeho kolega Fehérváry odohral v prvej defenzívnej dvojici takmer 17 minút. Z triumfu sa napokon radoval Nashville.

Calgary - Tampa 4:2

Aj Flames a Lightning si na stretnutie museli počkať skoro rok. V Scotiabank Saddledome tentoraz šlo o duel troch Slovákov. Z trojice Pospíšil, Ružička a Černák sa do štatistík nezapísal ani jeden hokejista. Najviac času (19:11 min) strávil na ľade tretí menovaný, víťazstvo však mohli oslavovať jeho krajania. Oba celky momentálne bojujú o to, aby sa vo svojich konferenciách dostali medzi elitnú osmičku tímov.

Seattle - LA Kings 2:3 sn

Po výmene z Colorada za voľbu v piatom kole draftu 2024 sa Tomáš Tatar predstavil už v novom drese. Jeho prvým oponentom v službách Seatttlu bol káder Kings. Slovenský útočník si odkrútil 13:47 min, vo vyrovnanom merani síl si ale prvé body u nového zamestnávateľa nezapísal. Šancu dostal aj počas samostatných nájazdov, svoj pokus ale nepremenil. O víťazstve hostí rozhodla až deviata séria a úspešná exekúcia Grundstroma.

Ďalšie výsledky:

Boston - NY Rangers 1:2 pp

Philadelphia - Detroit 1:0

Toronto - Pittsburgh 7:0

Winnipeg - Colorado 6:2

St. Louis - Dallas 4:3 pp

Arizona - Buffalo 2:0

Edmonton - Florida 1:5