Kreider tretím najlepším strelcom histórie Rangers. Zaradil sa k legendám, chváli Zibanejad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kreider tretím najlepším strelcom histórie Rangers. Zaradil sa k legendám, chváli Zibanejad
Američan Kreider patrí k elitným kanonierom NY Rangers.
Američan Kreider patrí k elitným kanonierom NY Rangers.Profimedia
Chris Kreider (32) v noci na sobotu pomohol dvoma gólmi k triumfu New Yorku Rangers v NHL a dostal sa na tretie miesto v počte presných zásahov (281) v klubovej histórii. Jeho tím zvíťazil nad Anaheimom Ducks 5:1.

Kreider najprv v 18. minúte duelu upravil na 1:1. Bol to jeho 280. gól v kariére a vyrovnal sa Adamovi Gravesovi na treťom mieste. Zároveň si pripísal 500. bod v NHL. V druhej časti zvýšil na 3:1 a strelil svoj 100. gól v presilovej hre. "Milujem Adama Gravesa, ale je ťažké hovoriť o tom teraz po zápase, hlavne keď zajtra hráme ďalší. Som spokojný s výsledkom, v Bostone sa pokúsime pridať ďalšie víťazstvo," uviedol pre nhl.com.

Lídrom v počte gólov je Rod Gilbert (406), druhá priečka patrí Jeanovi Ratelleovi (336). "Je to skvelé, najmä v organizácii, akou sú Rangers. Je to tím z originálnej šestky, zaradil sa k legendám, ktoré u nás hrali. Už len to, že celú kariéru hrá tu. To, čo dokázal, je pôsobivé. Som na neho veľmi hrdý. Veľký profesionál, vždy myslí len na ďalší zápas," povedal Mika Zibanejad na adresu Kreidera.

Kreider je súčasťou dejín NY Rangers.
Kreider je súčasťou dejín NY Rangers.Twitter / @NYRangers

Dallas si pripísal druhé víťazstvo v rade, keď zdolal Ottawu 5:4. Stars mali pritom ešte v 25. minúte dvojgólové manko. Joe Pavelski v priebehu prvej tretiny znížil v presilovej hre na 1:2 a zaznamenal svoj 1028. bod v profilige (462+566). V tejto štatistike sa dostal na spoločné ôsme miesto spomedzi hráčov z USA – rovnaký počet bodov získal aj Brian Leetch.