Nútená zmena pôsobiska v NHL. Colorado vymenilo Tomáša Tatara

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nútená zmena pôsobiska v NHL. Colorado vymenilo Tomáša Tatara
Tatar si v NHL zahrá za piaty klub.
Tatar si v NHL zahrá za piaty klub.Profimedia
Po 27 súťažných zápasoch v drese Colorada Avalanche musí Tomáš Tatar (33) zmeniť svoje pôsobisko. Klub sa rozhodol vymeniť ho do Seattlu za voľbu v piatom kole draftu NHL v roku 2024.

Tatar zamieril do služieb Colorada pred aktuálnou sezónou po zvážení ponúk od niekoľkých nápadníkov z NHL. S vedením klubu sa vtedy dohodol na ročnej zmluve za 1,5 milióna dolárov. Počas spomínaných 27 vystúpení však bodovo ani strelecky nezažiaril - pripísal si jeden presný zásah a osem asistencií. Ružovo to nevyzerá ani pri pohľade na čas stravený na ľade v tejto sezóne.

Cieľom Seattlu, ktorý bude piatym pôsobiskom Slováka a na súpiske má aj krajana Mariána Studeniča, bolo posilniť útočnú silu kádra. Klub tak získal skúseného útočníka výmenou s Avalanche, kam poslal výber v piatom kole najbližšieho draftu. V tíme Kraken veria, že dubnický rodák je osvedčeným strelcom a zapadá do potrieb mužstva. Za 11 celých sezón v zámorskej profilige zaznamenal sedem ročníkov, v ktorých nastrieľal 20 a viac gólov.

Vo farbách Detroitu sa mu tento zápis podarilo zaknihovať trikrát po sebe. Maximom počas jedného ligového kolotoča je preňho 32 gólových rán v sezóne 2014/15. Ešte nedávno bol dôležitou súčasťou celku New Jersey Devils, v ktorého drese počas minulého ročníka naskočil do 94 duelov a zaznamenal bilanciu 21+28. 

V rámci Západnej konferencie tak Tatar smeruje od tretieho najlepšieho tímu do mužstva na 12. mieste. V súvislosti s týmto prestupom bol útočník Jaden Schwartz presunutý na zoznam dlhodobo zranených rezervných hráčov. Pre Kanaďanov návrat do zostavy nie je stanovený žiadny dátum.

Tatar mieri na severozápadné pobrežie USA.
Tatar mieri na severozápadné pobrežie USA.Twitter / @NHL