Najnižší ice-time pre Tatara, hetriky opôr Bruins a Rangers

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najnižší ice-time pre Tatara, hetriky opôr Bruins a Rangers

Tatar vľavo nebodoval tri duely po sebe - naposledy ešte 28. novembra proti Tampe Bay.
Tatar vľavo nebodoval tri duely po sebe - naposledy ešte 28. novembra proti Tampe Bay.Profimedia
Nedeľňajší program v NHL priniesol päť stretnutí, v ktorých sa až na jednu výnimku tešili z triumfu domáci. Na strane porazených bol aj jediný Slovák v akcii Tomáš Tatar (33), ktorý si bod do kanadského bodovania nepripísal.

NY Rangers - San Jose 6:5

Artemij Panarin sa stal hviezdou súboja medzi Rangers a Sharks, keď strelil hetrik a na ďalší zásah prihrával. Ruský krídelník dvomi zásahmi reagoval na manko hostí v prvej tretine, následne zvýšil náskok v tretej časti hry a asistoval na víťaznú trefu K'Andre Millera v čase 53:04 na 6:3.

San Jose malo mohutný finiš, avšak na to, aby si najhorší tím celej NHL (14 bodov v 25 dueloch) zobral domov aspoň bod za predĺženie, to proti najlepšiemu celku profiligy nestačilo (37 bodov v 23 meraniach síl).

Boston - Columbus 3:1

Šiltovky za hetrik padali na ľad aj v Bostone. Kapitán Brad Marchant strelil čistý hetrik v čase od 41:56 do 47:46, teda za menej ako šesť minút. Na dva góly mu nabíjal Charlie McAvoy, úspešnosť zákrokov na úrovni 96 % dosiahol Jeremy Swayman (kryl 24 striel súpera).

Bruins držia krok s Rangers, keď sú na druhom mieste Východnej konferencie s rovnakým počtom ako Newyorčania, no odohrali o zápas navyše. Columbusu patrí v rovnakej tabuľke 15. priečka s 20 bodmi.

Los Angeles - Colorado 4:1

Tomáš Tatar mal najnižší ice-time zo svojho tímu, keď Colorado prehralo v Los Angeles 1:4. Slovenský krídelník, ktorý oslávil 1. decembra 33. narodeniny, odohral 10:31 minúty, počas ktorých raz vystrelil na bránku a pridal aj jeden hit.

Po 22 súbojoch v aktuálnom ročníku má Tatar na konte osem bodov za osem asistencií, zhodne naďalej najviac zo všetkých hokejistov spod Tatier.

Kings sa strelecky presadili až krátko pred polovicou stretnutia, keď vo vedení boli hostia. Domáci však šnúrou štyroch presných zásahov vývoj otočili. Vyrovnávajúci a rozdielový zásah strelil Quinton Byfield, jeho dvorným nahrávačom bol Adrian Kempe (0+2). 

Vďaka triumfu dohnali štvrtí Kings v Západnej konferencii tretie Avalanche na rozdiel jediného bodu (31 verzus 32), no k dobru majú až tri duely.

Ďalšie výsledky:

Minnesota - Chicago 4:1

Buffalo - Nashville 1:2