Štyri mínusky Černáka, pod nulou skončil aj Slafkovský. Asistencia Ružičku nestačila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štyri mínusky Černáka, pod nulou skončil aj Slafkovský. Asistencia Ružičku nestačila
Černák zažil jeden z najhorších zápasov.
Černák zažil jeden z najhorších zápasov.Profimedia
Hokejisti Tampy Bay vysoko prehrali na ľade Dallasu 1:8. Slovenský obranca Erik Černák (26) zaznamenal až štyri mínusové body. Neúspešné stretnutia majú za sebou aj Montreal či Seattle. Calgary podľahlo Vancouveru napriek tomu, že raz asistoval Adam Ružička (24).

Dallas - Tampa Bay 8:1

Slovenský obranca Erik Černák nastúpil v druhej obrannej formácii a na ľade strávil necelých devätnásť minút, ale nezabránil vysokej prehre Tampy Bay na ľade Dallasu. Košický odchovanec rozdal tri hity, lenže zaznamenal až štyri mínusové body. Stretnutie v Texase mu vôbec nevyšlo, v tomto ohľade bol najhorší zo všetkých hráčov.

Brankár Vasilevskij mal iba 76-percentnú úspešnosť a po šiestich inkasovaných góloch prepustil miesto Johanssonovi. Na strane Stars vynikli dvojgóloví Robertson aj trojbodový Pavelski (1+2), no takisto dvojbodový Hintz (0+2), Lindell (0+2), Hakanpää (0+2), Marchment (1+1), Harley (1+1) a kapitán Benn (1+1).

Montreal - Detroit 4:5 pp

Juraj Slafkovský odohral necelých štrnásť minút, pripísal si jeden hit a jeden mínusový bod. Jeho Montreal prehral po predĺžení. Na strane víťazného tímu zaznamenali po dva body Seider (0+2), DeBrincat (1+1) či Sprong (1+1), ktorý už nastúpil s číslom 17. Pôvodnú cifru 88 daroval Patrickovi Kaneovi, ale ten na debut ešte čaká.

Ottawa - Seattle 2:0

Útočník Marián Studenič odohral druhý zápas za Seattle. Na ľade strávil šesť minút a dvadsať sekúnd, ale svoje štatistiky si nevylepšil. Navyše zaknihoval mínusový bod. Prvé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére zaznamenal Anton Forsberg, ktorý zlikvidoval 39 striel. Senators uspeli prvýkrát po troch neúspechoch, naopak hráči Kraken prehrali štvrtý duel za sebou.

Anaheim - Colorado 4:3 sn

Colorado síce vyhrávalo 2:0 aj 3:1, ale následne prišlo o vedenie a prehralo po nájazdoch. Slovenský útočník hostí Tomáš Tatar strávil na ľade osem minút a desať sekúnd, čo je druhá najnižšia minutáž v tíme Avalanche. Štatistiky si nevylepšil o nič zaujímavé. V nájazdoch bol jediným úspešným exekútorom osemnásťročný švédsky útočník Leo Carlsson, ktorý skóroval aj v riadnom čase a pridal aj asistenciu. Ducks zastavili sériu ôsmich prehier. Brankár John Gibson nastúpil na 448. zápas v drese Anaheimu a dostal sa na prvé miesto v klubovej histórii pred Jeana-Sebastiana Giguera. 

Calgary - Vancouver 4:3

Ruský obranca Zadorov odohral svoj prvý zápas po výmene z Calgary do Vancouveru a hneď debutoval proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. Aby toho nebolo málo, tak víťazným gólom rozhodol o úspechu Canucks. Domácim nepomohla ani jedna asistencia Adama Ružičku, ktorý odohral necelých deväť minút a dvakrát vystrelil, ale tréner Ryan Huska ho v záverečnej tretine nasadzoval aj po redukcii na tri formácie.

Martin Pospíšil bol raz vylúčený za držanie, do štatistík si zapísal mínusový bod a takisto štyri hity. Proti Canucks odohral 8 minút a 37 sekúnd. Značnú časť poslednej tretiny len presedel na lavičke. Po výbornom štarte do NHL sa ako keby “zasekol” a nebodoval už v siedmom zápase za sebou.

Vegas - Washington 4:1

Vegas doma potvrdilo pozíciu favorita a porazilo Washington. Slovenský obranca Martin Fehérváry na ľade strávil rovných 21 minút. Zapísal si jeden mínusový bod, ale aj tri strely na bránku, dva hity a jednu zablokovanú strelu. Knights sú s 36 bodmi momentálne najlepším tímom celej NHL. Dvomi gólmi sa blysol útočník Marchessault a tromi bodmi center Eichel (1+2).

Arizona - St. Louis 4:1

Z osmičky Slovákov sa z víťazstva tešil iba Miloš Kelemen, ktorého Arizona zdolala St. Louis 4:1. Coyotes sú vo forme, keď vyhrali štvrtý zápas za sebou a počas tejto série zdolali štyroch posledných víťazov Stanley Cupu - Vegas, Colorado, Tampu Bay a St. Louis. Kelemen nastúpil v tejto sezóne NHL na piaty zápas, odohral 9:07 minúty a zaznamenal štyri hity.

Toronto - Boston 3:4 pp

Zaujímavý zápas sa hral v Toronte, kam pricestoval Boston. Na domácej strane ale nestačili ani dva góly Matthewsa, pretože víťazstvo si uchmatli hráči Bruins. Zažiaril trojbodový Pastrňák. Český útočník otvoril skóre, následne dvakrát asistoval a to vrátane víťazného gólu Marchanda v predĺžení.

Ďalšie výsledky a program:

Winnipeg - Chicago 3:1

Nashville - NY Rangers 3:4

Florida - NY Islanders 3:4

Carolina - Buffalo 6:2

Pittsburgh - Philadelphia 3:4 sn