Ružička gólom naštartoval obrat, Slafkovský asistoval a takmer rozhodol. Explózia Kučerova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružička gólom naštartoval obrat, Slafkovský asistoval a takmer rozhodol. Explózia Kučerova

Ružička ukončil bodové suchoty, keď sa naposledy presadil ešte 20. októbra proti Buffalu, teda po 11 dueloch.
Ružička ukončil bodové suchoty, keď sa naposledy presadil ešte 20. októbra proti Buffalu, teda po 11 dueloch.Profimedia
Po Dni vďakyvzdania (23. november), keď sa v NHL neodohral jediný duel, sa profiliga vrátila s takmer plným kalendárom zápasom. Nehrali iba Vegas a Arizona, inak sa fanúšikovia mohli tešiť na 15 súbojov. V nich mohli priaznivci spod Tatier vidieť tri slovenské body.

San Jose - Montreal 2:3 sn

Juraj Slafkovský asistoval na vyrovnávajúcu trefu Colea Caufielda na začiatku tretej tretiny, sám mohol skórovať v samostatných nájazdoch. Montreal napriek smole, keď draftovej jednotke z leta 2022 puk v poslednej chvíli skĺzol z hokejky a trafil tyčku, vyhral na ľade San Jose.

Caufield spoločne s domácim Williamom Eklundom zaznamenali bilanciu 1+1, dve prihrávky mal na konte Tomáš Hertl. Slafkovský bol pri oboch góloch Canadiens, teda si pripísal dva plusové boy, tri strely na bránku, zablokoval pokus protivníka a vyhral jedno buly zo štyroch počas takmer 20 minút na ľade (19:44).

Montreal triumfoval druhý raz po sebe, vo Východnej konferencii je dvanásty. San Jose zostáva s ôsmimi bodmi najhorším celkom NHL. 

Washington - Edmonton 0:5

Naďalej bez zraneného Martina Fehérváryho v zostave Washingtonu prehrali Capitals doma s Edmontom na nulu. Čisté konto si odniesol Stuart Skinner (25 zákrokov), hrdinami boli aj Connor McDavid (0+4), Leon Draisaitl (2+1) a Ryan-Nugent Hopkins (1+2).

Dallas - Calgary 4:7

Martin Pospíšil hrajúci na krídle tretej formácie Calgary síce vyšiel proti Dallasu strelecky naprázdno (mínusový bod, tri strely, dva hity, zablokovaná koncovka protivníka, 16:42 minúty), ale slovenskú trikolóru vo farbách Flames udržal vysoko center Adam Ružička zo štvrtej formácie.

Na ľade bol najmenej z celého tímu (10:02), no stihol asistovať a odštartovať trefou obrat hostí z 2:4 v druhej tretine. Zo súboja si odniesol aj dva plusové body, tri strelecké pokusy, jeden bodyček a štyri vyhrané buly zo šiestich.

Carolina - Tampa Bay 2:8

Erik Černák bol v zápise písaný ako obranca druhého defenzívneho páru. Je to mierna škoda, keďže v prvej formácii explodovali z hľadiska bodov šesťbodový Nikita Kučerov (2+4), päťbodový Brayden Point (3+2) a Brandon Hagel (1+2).

Slovenský bek strávil na ľade 19:46 minúty (štvrtý najvyšší ice-time z Lightning), ušli sa mu aspoň dva plusové body, raz sa hodil do strely domácim, raz puk stratil, ale aj získal.

Ešte v čase 45:32 svietilo na ukazovateli skóre 2:3, no následný päťgólový hurikán Tampy v rozpätí 13 minút Carolinu a jej fanúšikov predčasne vyhral preč z PNC Areny.

Minnesota - Colorado 2:3

Tomáš Tatar bol v súboji na ľade Minnesoty iba zdravý náhradník Colorada. Za hostí rozhodol prvým gólom sezóny v piatom zápase ročníka obranca Kurtis MacDermid. Domácim nepomohli ani dvojbodoví Kirill Kaprizov (1+1) s Matsom Zuccarellom (0+2). 

Boston - Detroit 2:5

Boston prvýkrát v sezóne nebodoval pred vlastnými divákmi. V stretnutí s Detroitom ani raz nevyhrával, ale zostáva na prvom mieste Východnej konferencie a so ziskom 31 bodov je naďalej aj najlepším tímom celej NHL.

Za domácich raz asistoval David Pastrňák, bol to jeho jubilejný 30. bod v sezóne. Štatistiky o gól a asistenciu si vylepšili J.T. Compher, Alex DeBrincat a Robby Fabbri.

Chicago - Toronto 4:3 pp

Toronto síce viedlo 1:0 aj 3:1, ale Chicago zastavilo svoju päťzápasovú sériu prehier a vyhralo po predĺžení. Hetrikom sa blysol útočník Jason Dickinson a rozhodujúci zásah zaznamenal mladý obranca Kevin Korchinski. Bol to preňho druhý gól v nováčikovskej sezóne. Prihrával mu Connor Bedard, ktorý má po osemnástich dueloch na konte sedemnásť bodov (10+7).

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - NY Rangers 1:3

New Jersey - Columbus 1:2

St. Louis - Nashville 3:8

Washington - Edmonton 0:5

Anaheim - Los Angeles 2:5

Buffalo - Pittsburgh 3:2

Ottawa - NY Islanders 3:5

Florida - Winnipeg 0:3

Seattle - Vancouver 1:5