Premiérový zásah Tatara v 11-gólovej prestrelke s krajanmi, Kelemenov prvý bod sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový zásah Tatara v 11-gólovej prestrelke s krajanmi, Kelemenov prvý bod sezóny

Tatar sa dočkal prvého gólu vo farbách Colorada.
Tatar sa dočkal prvého gólu vo farbách Colorada.Profimedia
Štyri duely NHL ponúkli totožný počet slovenských vystúpení. Milošovi Kelemenovi (24) sa prvýkrát v tomto ročníku NHL podarilo individuálne zabodovať. Colorado videlo stret Slovákov, z ktorého úspešnejšie vyšiel Tomáš Tatar (33), keď k výhre svojho tímu prispel premiérovým gólom sezóny.

Buffalo - Arizona 5:2

Bez šiestich dní trvalo presne rok, kým sa Sabres a Coyotes spolu stretli v súťažnom meraní síl. V decembri 2022 sa zrodilo víťazstvo Buffala 5:2, rovnaký výsledok sa opakoval aj tentokrát. O všetkom podstatnom rozhodla druhá tretina, počas ktorej padli štyri góly, z toho tri smerovali do siete hostí. 

Prvý zásah prostrednej časti ale vyprodukovala práve Arizona a svoj podiel mal na tom aj Miloš Kelemen, ktorý si za asistenciu pripísal prvý bod aktuálneho ročníka NHL. Vo štvrtej útočnej formácii sa objavoval po boku minuloročnej draftovej trojky Logana Cooleyho a odohral 8:22 min. Ich káder ale na ľade súpera neuspel, postarali sa o to najmä Okposo a Robinson, obaja si k svojmu menu zapísali 1+2.

Colorado - Calgary 6:5

Mužtsvá Avalanche a Flames sa po dvoch týždňoch stretli opäť, dejiskom súboja bola znovu denverská Ball Arena. Okrem miesta konania sa nemenil ani víťaz duelu, rozdiel bol iba v skóre, ktoré bolo značne bohatšie. Zo strany domácich ho svojím premiérovým gólovým zápisom v novom drese i tejto sezóne načal Tomáš Tatar.

Slovenský útočník prelomil streleckú smolu v 19. minúte stretnutia, keď využil šikovnú prihrávku Coltona spoza bránky, následne sa zoči-voči českému gólmanovi Vladařovi nemýlil a vyrovnal na 1:1. Druhá perióda ale patrila hosťom, ktorí v nej zvíťazili 4:2, no všetko bez bodového prispenia Pospíšila s Ružičkom. Gólová réžia poslednej časti zápasu už bola výhradne v rukách Colorada. Hostitelia sa presadili trikrát v rozpätí štyroch minút, otočili nepriaznivý stav a rozhodli o svojom triumfe.

Ďalšie výsledky:

NY Islanders - Toronto 4:3 pp

Dallas - Detroit 6:3