Fehérváry sa tešil z víťazstva, Nemec čelil McDavidovi, Slafkovský s tesnou prehrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváry sa tešil z víťazstva, Nemec čelil McDavidovi, Slafkovský s tesnou prehrou

Fehérváry bol opäť členom prvej obrany Capitals.
Fehérváry bol opäť členom prvej obrany Capitals.Profimedia
Program NHL v sebe ukryl vystúpenia troch slovenských hokejistov. Triumfu sa dočkal iba Martin Fehérváry (24), ktorého Washington uspel na ľade Chicaga. Slafkovský (19) a Nemec (19) sa so svojimi mužstvami radovať nemohli.

Edmonton - New Jersey 4:1

Za neľahkou skúškou pricestovali na ľad Edmontonu hráči Devils. Čakal na nich totiž rozbehnutý hostiteľ, ktorý v posledných šiestich vystúpeniach nespoznal premožiteľa. Avšak ani hostia neboli pred duelom v zlej forme - uspeli šesťkrát z ostatných siedmich súbojov. Naposledy sa títo súperi stretli pred viac než rokom, keď sa z výhry 5:2 radovali "diabli".

V prvej obrane New Jersey sa opäť predstavil Šimon Nemec, bez jednej sekundy odohral 20 minút. Svoje konto si ale nijak pozitívne neobohatil, smeroval mu tam iba jeden mínusový bod. Viackrát mal pred sebou oriešok v podobe Connnora McDavida. Hviezdny Kanaďan si ale aj tak našiel svoju cestu a štatistiky si skrášlil v deviatom predstavení za sebou, tentoraz zaknihoval gól a asistenciu. 

Chicago - Washington 2:4

Dlhšiu pauzu od vzájomného stretu mali aj Blackhawks a Capitals, svoje sily si zmerali po takmer deviatich mesiacoch. Ani jeden z celkov však do zápasu nenastupoval v úplne ideálnom rozpoložení. Súčasťou elitnej defenzívnej dvojice Washingtonu bol Martin Fehérváry, odkrútil si 17:08 min a tešil sa z triumfu. Gólovo k tomu najvýraznejšie prispel jeho ofenzívny kolega Nic Dowd, ktorý sa presadil dvakrát. Brankár Darcy Kuemper kryl 32 z 34 streleckých pokusov Chicaga.

Montreal - Nashville 1:2

Po úspešnom rozhodnutí série samostatných nájazdov proti Buffalu sa Juraj Slafkovský víťazstva nedočkal. V bitke medzi Canadiens a Predators neboli k videniu žiadne gólové hody. Presné zásahy padali od 12. do 40. minúty, boli iba tri a dva z nich smerovali do siete domácich. O obe sa postaral útočník Colton Sissons. Montreal tak pokračuje vo veľmi striedavej forme, Nashville vyhral štvrtý z posledných piatich duelov.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Florida 2:5

NY Rangers - Los Angeles 4:1

Anaheim - Winnipeg 2:4

Seattle - Minnesota 0:3

Vegas - San Jose 5:4 sn