Slafkovský sa pobil a rozhodol nájazdy, Nemec porazil Ružičku a Fehérváry asistoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský sa pobil a rozhodol nájazdy, Nemec porazil Ružičku a Fehérváry asistoval

Víťazné gesto Slafkovského po samostatných nájazdoch.
Víťazné gesto Slafkovského po samostatných nájazdoch.Profimedia
Juraj Slafkovský (19) premenil rozhodujúci samostatný nájazd a postaral sa tak o triumf Montrealu na ľade Buffala 3:2 po nájazdoch v nedeľnom zápase NHL. Obranca Martin Fehérváry (24) asistoval pri úvodnom góle Washingtonu a pomohol k triumfu Capitals nad New Yorkom Rangers 4:0. V programe profiligy bolo v noci na programe 12 zápasov, hrali v nich siedmi Slováci.

Calgary - New Jersey 2:4

Z trojsúboja Slovákov bol nakoniec iba duel. Martin Pospíšil z Calgary nehral pre chorobu. Proti sebe sa tak stretli domáci Adam Ružička a hosťujúci Šimon Nemec. Z triumfu sa tešil nováčik, ktorý odohral 18:27 minúty, zaknihoval jeden mínusový bod, strelu na bránku, dve zablokované koncovky súpera a jeden zisk puku.

Nemec hral v prvom obrannom páre, Ružička ako to už tradične býva, vo štvrtej formácii. Na ľade pobudol 9:27 minúty, nevyhral ani jedno buly a rovnako zo stretnutia odchádzal s mínuskou a jednou koncovkou.

Ako rozhodujúci sa ukázal gól Alexandra Holtza zo začiatku tretej tretiny, ktorý znamenal tretiu výhru pre New Jersey v rade a celkovo šiestu z ostatných siedmich meraní síl.  

Buffalo - Montreal 2:3 sn

Pobyt Juraja Slafkovského sa pohyboval na úrovni 18:10 minúty, dôvodom bola aj bitka zo záveru tretej tretiny s Connorom Cliftonom. Montreal sa ujal vedenia dvomi trefami v rozpätí 14 sekúnd, avšak Sabres reagovali na začiatku záverečnej dvadsaťminútovky.

V predĺžení gól nepadol, Slafkovského päťminútový trest začal plynúť v čase 55:44. Canadiens prečkali hru v početnej nevýhode 3 na 4 pri vylúčení Christiana Dvoraka, a tak nasledovali samostatné nájazdy. Po tom, čo tímy zrkadlovo nepremenili, premenili a znovu premenili, prišla na rad štvrtá séria. V nej neuspel domáci John-Jason Peterka, zatiaľ čo Slafkovský si zgustol na Devonovi Levim. 

Detroit - Ottawa 1:5

Patrick Kane sa strelecky presadil už pri svojom druhom súboji za Detroit, keď vyrovnával na 1:1 z presilovky. Trojnásobný víťaz Stanley Cupu hral bez siedmich sekúnd rovných dvadsať minút, no potom to boli už len hostia, ktorí mierili do čierneho. 

Washington - NY Rangers 4:0

Washington Martina Fehérváryho si poradil s Rangers na nulu, zásluhu má na tom aj slovenský bek. Zablokoval hneď štyri koncovky protivníka, rozdal dva hity, zo súboja pritom odchádzal s dvomi pluskami, pričom zaznamenal primárnu asistenciu na otvárací zásah Sonnyho Milana už po 43 sekundách.

Zaujímavosťou je, že ani jeden hráč Capitals nezískal viac ako bod. Newyorčanov, pre ktorých to bola druhá prehra v sérii, vygumoval 31 zákrokmi Charlie Lindgen, Washigton sa tešil po troch nezvládnutých vystúpeniach.

Colorado - Philadelphia 2:5

Napriek tomu, že Tomáš Tatar vynechal ranné rozkorčuľovanie sa, ocitol sa v tretej formácii Colorada. Avalanche a ani Slovák veľa radosti nemali, keďže prehrali už piaty raz z posledných šiestich zápasov. Tridsaťtriročný krídelník z Ilavy dostal na ľade priestor počas vyše dvanástich minút (12:33), dvakrát stratil puk a raz ho získal, pričom štatistiku mu zhoršil aj mínusový bod.

Flyers podržal gólman Carter Hart (36 zákrokov, úspešnosť 94,7 %), dvakrát sa presadil Travis Konecny, bilanciu 1+1 mali jeho kolegovia Travis Sanheim a Owen Tippett. 

Seattle - Tampa Bay 3:4 pp

V poradí siedmu prehru v rade pripravila Seattlu Tampa Bay s Erikom Černákom. Rodák z Košíc figuroval v druhom defenzívnom páre, prehupol sa cez dvadsať minút ice-timu, raz zakončil, pridal hit a tri strely zablokoval. Hrdinom duelu bol Nikita Kučerov s bilanciou 2+1, druhý zásah strelil v predĺžení. Výrazný podiel má na tom Brandon Hagel (0+2).

Boston - Arizona 5:3

Samostatný článok k zápasu.

Ďalšie výsledky: 

Dallas - Vegas 1:6

Toronto - Nashville 4:0

NY Islanders - Los Angeles 3:2 pp

Chicago - St. Louis 3:1

Vancouver - Carolina 4:3