Snový debut Pospíšila s gólom, Slafkovský ukončil čakanie. San Jose znovu s desiatkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Snový debut Pospíšila s gólom, Slafkovský ukončil čakanie. San Jose znovu s desiatkou
Radosť Pospíšila so spoluhráčmi po premiérovom zásahu v NHL.
Radosť Pospíšila so spoluhráčmi po premiérovom zásahu v NHL.Profimedia
Sobotňajšia noc bola v NHL bohatá na góly, hetriky, čisté kontá, ale predovšetkým na slovenskú účasť. Martin Pospíšil (23) pri svojom debute v profilige pomohol Calgary k triumfu gólom, prvý raz v sezóne sa presadil aj Juraj Slafkovský (19). V akcii boli aj ďalší traja Slováci.

Ottawa - Tampa Bay 4:6

Obranca Erik Černák síce nebodoval, na konto si však pripísal dva plusové body, štyri strely na bránku, päť hitov, dvakrát zablokoval pokusy súpera, jednu stratu puku a celkovo bol na ľade 23:17 minúty ako člen prvého defenzívneho páru. 

Jeho Tampa triumfovala na ľade Ottawy aj vďaka piatim bodom (1+4) Nikitu Kučerova a hetriku Braydona Pointa, ktorý stihol zaznamenať aj asistenciu. 

St. Louis - Montreal 6:3

Juraj Slafkovský ukončil čakanie na prvý gól v ročníku presilovkovou trefou. Po kombinácii so spoluhráčom pri mantineli sa ocitol sám v predbránkovom priestore, "premiešal" puk a rutinérsky prekonal gólmana, čím vyrovnal na 1:1. Bol to zároveň prvý zásah draftovej jednotky z leta 2022 od gólu proti Calgary z úvodnu minulého decembra.

Okrem toho však zaknihoval aj mínusku, celkovo štyri zakončenia, jeden hit, zisk puku a 18:06 herných minút - najviac v aktuálnej sezóne. Rovnako dôležitou správou je, že bol písaný ako pravý krídelník prvej formácie.

Montrealu to na výhru nestačilo, keďže domáce St. Louis potiahli trojbodoví Jordan Kyrou a Brayden Schenn - obaja zhodne s bilanciou 1+2.

Washington - Columbus 2:1

Aj druhý slovenský bek sa tešil z pocitu víťazstva. Martin Fehérváry (prvý defenzívny pár) doma uspel, keď jeho Washington zdolal Columbus futbalovým výsledkom 2:1. Ice-time Fehérváryho sa vyšplhal na 20:03 minúty, k tomu je potrebné pripočítať plusku, dve koncovky, päť bodyčekov, ale aj dvojminútové vylúčenie za hrubosť v čase 55:54.

O osude stretnutia rozhodli Capitals už v prvej dvadsaťminútovke. Tom Wilson prv nepremenil trestné strieľanie, aby sa následne presadil z hry. Ako víťazný sa ukázal zásah Sonnyho Milana

Seattle - Calgary 3:6

Martin Pospíšil sa dočkal debutu v NHL a v ňom aj svojho premiérového gólu. Po rýchlej akcii brankár Seattlu iba vyrazil strelu Dubeho, Kadri chcel dorážať, no jeho snaha sa skončila ako prihrávka na hokejku slovenského útočníka, ktorý poslal puk do prázdnej bránky. Stalo sa tak po necelých 14 minútach stretnutia.

Radosť pre Pospíšila to bola dvojnásobná, keďže Calgary v Seattli bralo dva body. Dvadsaťtriročný Slovák síce bol v hre iba 10:13 minúty ako útočník tretieho útoku, napriek tomu má v štatistikách dva plusové body, tri strely, dva hity a dva získané puky. Naozaj snový štart do NHL.

Vegas - Colorado 7:0

Odlišné pocity bude mať Tomáš Tatar a spol. po nádielke, ktorú si nesú z Vegas. Colorado vyfasovalo sedmičku, domáci si udržali čisté konto. Tatar figuroval v zápise ako krídelník štvrtej formácie s ice-timeom 10:36, mínusovým bodom, tromi streleckými pokusmi a dvomi hitmi.

Hrdinami Golden Knights boli gólman Adin Hill so 41 zákrokmi, kapitán Mark Stone (2+2) a rovnako dvojgóloví Jack Eichel s Williamom Karlssonom.

Ďalšie výsledky:

Edmonton - Nashville 2:5

NHL zažila bohatú hetrikovú noc. Už večer ju odštartoval Ryan O'Reilly vo farbách Nashvillu, ktorý k trom trefám pridal aj asistenciu.

Arizona - Winnipeg 3:5

V druhom večernom meraní síl na O'Reillyho nadviazal Nino Niederreiter z Winnipegu. Aj on sa mohol tešiť z triumfu.

Toronto - Buffalo 4:6

Auston Matthews síce zaknihoval tretí hetrik v jedenástom sezónnom súboji, lenže ani to na body pre Toronto nestačilo. Zdatne (a márne) mu sekundoval štvorbodový Mitchell Marner (1+3).

San Jose - Pittsburgh 2:10

Síce bez hetriku, ale s druhým obrovským debaklom po sebe pre San Jose sa skončil vzájomný stret s Pittsburghom. Sharks inkasovali desať zásahov aj v predchádzajúcom domácom súboji s Vancouverom. Štyri kanadské body svietili pri menách Jake Guentzel, Reilly Smith (obaja zhodne 2+2) a Bryan Rust (1+3). 

Detroit - Boston 5:4

NY Islanders - Carolina 3:4 pp

Philadelphia - Los Angeles 0:5

Chicago - Florida 5:2

Minnesota - NY Rangers 5:4 sn

Vancouver - Dallas 2:0