Devils strelili iba jeden gól a prišli o lídra produktivity, Flyers zdolali Sabres

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Devils strelili iba jeden gól a prišli o lídra produktivity, Flyers zdolali Sabres

Zverenci Lindyho Ruffa sa presadili iba raz.
Zverenci Lindyho Ruffa sa presadili iba raz.Profimedia
Zámorská profiliga ponúkla v noci iba dve merania síl, obe bez slovenskej stopy. Z prvého gólu v NHL a výhry Flyers sa mohol tešiť Louie Belpedio (27). Žiadny dôvod na radosť však nemalo New Jersey.

Buffalo - Philadelphia 1:5

Štadión KeyBank Center hostil okrem viac než 16-tisíc divákov aj hosťujúci tím Flyers, ktorý posledné tri duely prehral. Už po 73 sekundách duelu pokazil náladu priaznivcov Sabres Lauhgton, keď hostí dostal do vedenia.

O necelú polminútu neskôr naňho nadviazal kolega Belpedio, pre ktorého to bol premiérový zásah v NHL. Dočkal sa ho vo svojom deviatom vystúpení, piatom tohtosezónnom. V 15. minúte svojím deviatym gólom v ročníku zvyšoval Konečný už na 3:0.

Počas ďalšieho priebehu stretnutia pridala Philadelphia ešte dva kúsky, kým réžia hostiteľa vyprodukovala iba jeden. Meranie síl veľmi nevyšlo nedávno ospevovanému gólmanovi Luukkonenovi - z 19 striel kryl iba 14.

St. Louis - New Jersey 4:1

Pred 18 tisíckami fanúšikov privítali Blues na svojom ľade káder Devils, ktorý ťahal trojzápasovú šnúru víťazstiev. Prvá časť súboja znamenala pre tím hostí obrovskú stratu, po náraze do mantinelu a strate rovnováhy prišiel o svoju oporu a lídra kanadského bodovania v podobe Jacka Hughesa. Utrpel zranenie v hornej časti tela.

Domáci otvorili skóre v 28 minúte a tesne pred polovicou zápasu zaknihoval prostredníctvom presného zásahu svoj prvý z troch bodov Hayes. Rovnaký hokejista v predposlednej minúte upravoval gólom do prázdnej bránky už na 3:1. Deväť sekúnd pred koncom ho napodnobil Thomas a stanovil konečný výsledok.