Kritika na Slafkovského znova rastie. Mali ste si vybrať Cooleyho, rýpla si Arizona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kritika na Slafkovského znova rastie. Mali ste si vybrať Cooleyho, rýpla si Arizona

Slafkovský čaká v tejto sezóne na prvý gól.
Slafkovský čaká v tejto sezóne na prvý gól.Profimedia
Slovenský útočník Juraj Slafkovský (19) začal sezónu dobre, asistenciou v úvodnom stretnutí. Bol chválený aj za výkony, ale odvtedy nebodoval a kritika sa už zniesla aj na jeho herný prejav.

V noci zo štvrtku na piatok navyše Montreal podľahol Arizone, v ktorej drese naďalej podáva výborné výkony mladík Logan Cooley. Svojím ôsmym bodom v desiatom stretnutí prihrával na víťazný presný zásah. Američan sa stal trojkou draftu 2022. Coyotes si ho vybrali po Slafkovskom a Nemcovi.

Arizona - Montreal

Predošlý ročník strávil ešte v NCAA, ale na začiatku nového ukazuje svoju nespornú kvalitu. Arizona uverejnila posmešné meme s textom: "Keď nedraftujete Logana Cooleyho z prvého miesta," napísal klub.

Už pred zápasom viaceré médiá porovnávali oboch mladíkov. Insider Eric Engels poukázal aj na to, že Cooley sa zlepšoval rok v univerzitnej súťaži, zatiaľ čo Juraj Slafkovský naskočil rovno do NHL a mal náročný začiatok. Tento rozdiel je markantný aj podľa trénera Arizony.

"Logan sa za rok naučil dôležité veci, ktoré mu v budúcnosti pomôžu. Okrem technických zručností aj riešenie rôznych situácií na ľade. Je trpezlivejší a nesilí všetko za každú cenu. Pekne sa dá povedať na príklade, že aj keď ste najlepším študentom vo svojej triede, tak sa nestanete doktorom v dvanástich. Rozvíjate sa rok a po roku a až potom sa dostanete na vrchol. Rovnaké to je aj v NHL. Toto nie je rozvojová liga," povedal Andre Tourigny.

Na Slafkovského sa valí vlna kritiky hlavne od náročných fanúšikov Montrealu. Zastal sa ho napríklad brankár Jake Allen: "Každý deň je skvelo naladený. V porovnaní s minulým ročníkom je jeho nálada oveľa lepšia. Každý deň prichádza na štadión v dobrej nálade, nezdá sa byť sklesnutý. Robí tie správne veci," nechal sa počuť.

Spomínaný Engels dokonca navrhol, aby sa slovenský krídelník presunul do AHL a získal nejaké body, ktoré by mu dodali na sebadôvere.

Na druhej strane, periodikum Montreal Hockey Now navrhuje skôr to, aby sa Slafkovský presunul do prvého útoku vedľa Suzukiho a Caufielda, odkiaľ pre zranenie vypadol Harvey-Pinard. Košický rodák mal na úvod ročníka dobrú chémiu s centrom Dachom, avšak ten sa zranil pravdepodobne do konca aktuálnej sezóny a odvtedy upadol aj herný prejav jednotky draftu 2022.