Černákovci si zgustli na súperovi, trápenia Slafkovského s Tatarom pokračujú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černákovci si zgustli na súperovi, trápenia Slafkovského s Tatarom pokračujú

Erik Černák s Tampou majú za ostatné dva duely bilanciu dve výhry a skóre 9:0.
Erik Černák s Tampou majú za ostatné dva duely bilanciu dve výhry a skóre 9:0.Profimedia
Kanadsko-americká NHL priniesla v noci zo štvrtka na piatok bohatú porciu 11 meraní síl, ktorých sa zúčastnili traja Slováci, z výhry sa tešili dvaja z nich. Hneď v štyroch súbojoch udržali brankári čisté kontá.

Montreal - Columbus 4:3 pp

Canadiens s Jurajom Slafkovským doma otáčali priebeh súboja s Columbusom, keď prehrávali 0:2 i 1:3, aby nakoniec triumfovali po predĺžení. Draftová jednotka z roku 2022 hrala znovu v druhej formácii na pravom krídle, odohrala 13:48 minúty, dvakrát vystrelila, v dvoch prípadoch stratila puk. Rodák z Košíc pokračuje v negatívnej sérii, nebodoval šiesty raz v rade.

Hneď traja aktéri dosiahli bilanciu 1+2. Cole Caufield strelil víťazný zásah, asistoval mu naň Nick Suzuki. Za Blue Jackets tri body zaknihoval Jack Roslovic. Po siedmich súbojoch sezóny okupuje Montreal siedmu, Columbus ôsmu priečku Východnej konferencie.

Pittsburgh - Colorado 4:0

Reilly Smith strelil dva góly a Tristan Jarry zlikvidoval všetkých 31 striel Colorada pri triumfe Pittsburghu. Slovák v drese hostí Tomáš Tatar uzavrel duel s dvomi mínuskami, hitom a zablokovanou strelou pri 14:17 minútach na ľade.

Na bránku nevystrelil ani raz, v sezóne sa mu to podarilo doposiaľ v jedinom prípade. Pre Avalanche to bola prvá prehra v ročníku, zatiaľ čo Penguins ukončili šnúru troch porážok.

Tampa Bay - San Jose 6:0

Obranca spod Tatier Erik Černák si so spoluhráčmi a fanúšikmi doma zgustli na San Jose, ktorému nadelili poltucet. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu bol v hre ako člen prvého defenzívneho páru bez piatich sekúnd rovných 18 minút, na konte mal plusový bod, tri bodyčeky a zisk puku.

Jonas Johansson vygumoval hostí 23 zákrokmi, zatiaľ čo z domácich hokejistov nemal nikto na konte viac ako gól, respektíve dva body. Sharks prehrali šiesty zápas zo siedmich a sú najhorším celkom profiligy. Lighting vyhrali na nulu druhýkrát po sebe (predtým 3:0 proti Caroline).

Calgary - St. Louis 0:3

Calgary bez krátkodobo zraneného Adama Ružičku doma nestačilo na St. Louis, za ktorý otváral skóre v oslabení Kasperi Kapanen. Jeden zo štyroch shout-outov noci má na svedomí Joel Hofer s 27 zneškodnenými pokusmi. 

Ďalšie výsledky:

Boston - Anaheim 3:4 pp

Carolina - Seattle 3:2

Detroit - Winnipeg 1:4

NY Islanders - Ottawa 3:2

Philadelphia - Minnesota 6:2

Dallas - Toronto 1:4

Edmonton - NY Rangers 0:3