Súboj draftových jednotiek v Montreale, Tatarovo Colorado uspelo po nájazdoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj draftových jednotiek v Montreale, Tatarovo Colorado uspelo po nájazdoch

Aktualizované
V provincii Quebec sa streli dve mladé hviezdy.
V provincii Quebec sa streli dve mladé hviezdy.Profimedia
Na štadióne tímu Canadiens sa proti sebe postavili dva vychádzajúce talenty NHL, z výhry sa tešil káder Juraja Slafkovského (19). V akcii boli ešte traja slovenskí hokejisti, radovať sa mohol iba Tomáš Tatar (32).

Ottawa - Philadelphia 5:2

Obranca Chychrun strelil úvodné dva góly zápasu, prvý v 3. minúte a druhý v 11. počas presilovky. Flyers sa podarilo do konca prvej tretiny znížiť vďaka dorážke Travisa Konecneho, ale kanadský klub v druhej dvadsaťminútovke zvýšil náskok.

V čase 39:54 najprv Tkachuk strelou na lapačku zaskočil brankára Cartera Harta a zvýšil na 4:2. V tretej tretine bol mladý útočník jediným úspešným strelcom a pridal svoj druhý gól v zápase i v sezóne. Nakoniec bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu, predbehol ho Chychrun, ktorý k dvom gólom pridal aj asistenciu.

Detroit - Tampa 6:4

V posledných dvoch vzájomných zápasoch oboch celkov padlo dohromady osem gólov. Predtým však v Little Caesars Arene mohli diváci vidieť až 11 presných zásahov a niečo podobné zažili aj teraz.

V tretej obrannej dvojici Tampy naskakoval Erik Černák, odohral 16 minút a 33 sekúnd, individuálne štatistiky si nevylepšil. Tromi bodmi sa ale blysli dvaja jeho spoluhráči - Stamkos (2+1) a Hedman (1+2). Dva góly a jednu asistenciu si pripísal aj domáci DeBrincat, ktorý v 45. minúte zaknihoval rozhodujúci zásah duelu. Detroit si tak berie prvé víťazstvo sezóny.

Montreal - Chicago 3:2

Oba celky sa v minulom ročníku stretli dvakrát, zrodili sa z toho dva triumfy Montrealu. Tentoraz to v Bell Centre bol aj stret dvoch posledných draftových jednotiek - Juraj Slafkovský proti Connorovi Bedardovi.

Z osobného hľadiska sa lepšie darilo Kanaďanovi, ktorý si pripísal jednu asistenciu, čím dokázal bodovať aj vo svojom treťom vystúpení v NHL. Jeho zápis však prišiel až 81 sekúnd pred záverom a predchádzal poslednému gólu súboja. Canadiens o svojej výhre rozhodli počas druhej tretiny, keď sa presadili trikrát. Slafkovský si odkrútil 14:23 min, klenot tímu Blackhawks takmer o deväť minút viac.

Pittsburgh - Calgary 5:2

Penguins namotivovaní víťazstvom 4:0 nad Washingtonom privítali v PPG Paints Arene káder Flames, ktorý svoj predchádzajúci duel takisto dokázal vyhrať. V zostave hostí odohral 12 minút a 42 sekúnd Adam Ružička.

Dôležité okolnosti sa začali meniť až pred koncom prostrednej tretiny, keď hostia otvorili gólové skóre. Pittsburgh však predviedol raketový štart do posledného dejstva a po jeho 41 sekundách viedol 2:1. V 55. minúte bol náskok domácich už trojgólový.

Pred koncom padol puk ešte raz do každej bránky. Najproduktívnejším protagonistom stretnutia sa stal americký útočník z radov hostiteľa Jake Guentzel, zaznamenal jeden presný zásah a dve gólové prihrávky.

San Jose - Colorado 1:2 sn

Fanúšikovia v SAP Center si užili najdlhšiu možnú porciu hokeja základnej časti. Veľa gólových radostí im Sharks ale nedopriali. Domáci priaznivci sa mohli tešiť iba raz, keď sa v deviatej minúte presadil Thomas Bordeleau. Dlho to vyzeralo, že jeho zásah bude víťazný, až kým sa 86 sekúnd pred koncom neprihlásil o slovo Cale Makar, ktorý vyrovnal na 1:1.

V predĺžení sa o úspešnejšom tíme nerozhodlo, na rad sa dostali samostatné nájazdy. Prekonať gólmana dokázal iba Mikko Rantanen, čím uchmatol výhru pre Avalanche. V tretej ofenzívnej formácii hostí si takmer 12 minút zahral Tomáš Tatar.

Ďalšie výsledky:

Toronto - Minnesota 7:4

Winnipeg - Florida 6:4

Columbus - NY Rangers 5:3

Boston - Nashville 3:2

NY Islanders - Buffalo 3:2

St. Louis - Seattle 2:1 sn

Edmonton - Vancouver 3:4

Vegas - Anaheim 4:1

Los Angeles - Carolina 5:6 sn