Fehérváryho tím pokorili Malkin s Crosbym, výkon produktívnej formácie Devils nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváryho tím pokorili Malkin s Crosbym, výkon produktívnej formácie Devils nestačil
Malkin opäť predviedol svoje schopnosti.
Malkin opäť predviedol svoje schopnosti.Profimedia
Bohatý program štartu NHL tentoraz pokračoval iba dvomi stretnutiami. Arizona si v New Jersey zabezpečila výhru po samostatných nájazdoch, Washington sa prizeral umeniu hviezdnej dvojice z Pittsburghu.

New Jersey - Arizona 3:4 sn

Coyotes na svoj úvodný zápas nového ročníka NHL pricestovali na ľad Devils. Domáci si v prvom stretnutí pripísali pozitívny výsledok 4:3, teraz im tento rezultát priniesol prehru. Duel sa odohral bez účasti slovenského zástupcu.

Prvá polovica súboja vyšla lepšie hosťom, ktorí viedli 2:0. Zásluhu na tom mala aj draftová trojka z roku 2022 Logan Cooley, Američan zaknihoval prvý kanadský bod v NHL, keď asistoval pri druhom zásahu mužstva. Následne zobrala scenár merania síl do rúk 9-bodová formácia New Jersey a v priebehu necelých 11 minút otočila priebežný stav. Podieľali sa na tom Bratt (2+1), Hughes (0+3), Hamilton (1+1) a Toffoli (0+1).

Do tretieho dejstva sa teda šlo so skóre 3:2. Potom sa však opäť pripomenul Cooley a vďaka prihrávke na vyrovnávajúci gól Schmaltza smeroval k jeho menu ďalší individuálny bod. Predĺženie o víťazovi nerozhodlo, zápas smeroval do nájazdovej lotérie a v nej boli úspešnejší protagonisti z Arizony.

Washington - Pittsburgh 0:4

V hlavnom meste USA sa stretli dva ťažké kalibre. Pre domácich to bola sezónna premiéra, hostia už majú za sebou prehru s Chicagom. Nezdar z otvorenia ročníka ich ale namotivoval k lepšiemu výkonu a z klziska Capitals si uchmatli všetky body.

Leví podiel na tom má najmä hviezdny Malkin, ktorému ukážkovo sekundoval kolega Crosby. Prvý menovaný mal prsty v každom zásahu Penguins a z duelu odišiel s bilanciou 1+3. Kanaďan prispel k triumfu dvomi gólmi. Čisté konto si udržal brankár Jarry, stačilo mu na to iba 19 zákrokov.

Slovenský obranca Martin Fehérváry naskakoval v tretej obrannej dvojici Washingtonu, odkrútil si 18 minút a 29 sekúnd, no sledoval prehru svojho tímu, počas ktorej nezažili tamojší fanúšikovia ani jedinú gólovú radosť.