Rangers dopriali Šesťorkinovi 100. víťazstvo, Devils vstúpili do sezóny triumfom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers dopriali Šesťorkinovi 100. víťazstvo, Devils vstúpili do sezóny triumfom

Ruský brankár zaknihoval jubilejný zápis.
Ruský brankár zaknihoval jubilejný zápis.Profimedia
Kolotoč NHL pokračoval ďalšou porciou súťažných súbojov. V akcii sa tentoraz nepredviedol žiadny slovenský hokejista. Žiarili najmä individuality z New Yorku a New Jersey.

Buffalo - NY Rangers 1:5

Ostrý štart do sezóny NHL majú za sebou už aj Sabres a Rangers. Do KeyBank Center sa na prvý duel svojho mužstva prišlo pozrieť viac ako 19-tisíc fanúšikov, domáci hráč im však veľa dôvodov na radosť neponúkli. Konkrétne to bol iba jeden.

Gólová réžia bola v rukách hostí, za ktorých zažiarili najmä zástupcovia prvých dvoch formácií. Z prvej to boli Zibanejad s tromi asistenciami a Kreider s bilanciou 2+1. Druhá pätica v zostave kádra z New Yorku si body rozložila viac rovnomerne a individuálne štatistiky si vylepšil každý jej člen. Najviac však dvojbodový Panarin. Pre gólmana Igora Šesťorkina to bol 100. triumf v zámorskej profilige. 

New Jersey - Detroit 4:3

Zápasovú premiéru nového ročníka si odkrútili aj protagonisti v Prudential Center. Devils hostili oponentov z Detroitu a o víťazovi merania síl sa rozhodovalo až do samotného záveru. Nakoniec však tri body zostali na domácom ľade.

Po úvodnej bezgólovej tretine sa listina strelcov začala plniť až v prostrednom dejstve. V ňom sa dvomi ranami blysol Jack Hughes, ktorý tak odpovedal na presný zásah Spronga. V drese hostiteľa sa ako režisér hry predviedol Siegenthaler, zaknihoval tri gólové prihrávky.

Poslednú z nich si k svojmu menu pripísal v 59. minúte pri góle na 4:2 do prázdnej bránky. Tamojší priaznivci sa však ešte nemohli tešiť, pretože 34 sekúnd pred koncom Red Wings znížili zásluhou Fabbriho. Viac sa už ale do scenára duelu nezmestilo.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Philadelphia 2:4

Dallas - St. Louis 2:1 sn

Minnesota - Florida 2:0

Nashville - Seattle 3:0

San Jose - Vegas 1:4