Buffalo pokračuje vo veľkých podpisoch. Na dlhé roky si poistilo Powera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Buffalo pokračuje vo veľkých podpisoch. Na dlhé roky si poistilo Powera

Owen Power má byť súčasť úspešnej dynastie Buffala.
Owen Power má byť súčasť úspešnej dynastie Buffala.Profimedia
Klub NHL Buffalo Sabres si po Rasmusovi Dahlinovi (23) zmluvne zaviazal aj ďalšiu svoju mladú defenzívnu oporu Owena Powera. Dvadsaťročný hokejista podpísal v stredu nový sedemročný kontrakt v celkovej hodnote 58,45 milióna dolárov, ročne tak v priemere zarobí 8,35 mil. USD.

Kanadskému obrancovi plynie záverečný rok z trojročnej nováčikovskej zmluvy. Nový kontrakt, ktorý uzavrel iba deň pred prvým duelom Sabres v sezóne proti New Yorku Rangers, začne platiť od ročníka 2024/2025.

Buffalo si Dahlina poistilo v pondelok, keď mu dalo osemročnú zmluvu v celkovej hodnote 88 miliónov dolárov. Obaja hráči boli draftové jednotky - Švéd v roku 2018, Power o tri roky neskôr.

Power prvýkrát nazrel do NHL v sezóne 2021/2022, keď za Sabres odohral osem zápasov so ziskom troch bodov (2+1). V minulom ročníku si pripísal 35 bodov (4+31) v 79 stretnutiach, najviac spomedzi ligových obrancov - nováčikov. Talentovaný zadák získal zlatú medailu na MS 2021, Kanadu reprezentoval aj na ZOH 2022 v Pekingu. Informáciu priniesla agentúra AP.