Kane je najviac spájaný s Detroitom, dôvodom bývalý spoluhráč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane je najviac spájaný s Detroitom, dôvodom bývalý spoluhráč

Patrick Kane sa s výberom nového pôsobiska neponáhľa.
Patrick Kane sa s výberom nového pôsobiska neponáhľa.Profimedia
Americký útočník Patrick Kane (35) je čoraz častejšie terčom špekulácií, keďže nová sezóna NHL sa blíži a samotný hokejista stále nemá klub, v ktorom bude pokračovať vo svojej kariére.

Stále nejasné pôsobisko

Pred takmer dvomi týždňami zámorský insider David Pagnotta informoval, že o trojnásobného víťaza Stanleyho pohára majú záujem viaceré kluby na čele s Coloradom, Dallasom a NY Islanders.

Spomenul takisto Boston, ale to je menej pravdepodobná možnosť. Legenda Chicaga a bývalý hráč NY Rangers by sa mal na ľadové plochy vrátiť niekedy na prelome novembra a decembra tohto roka.

Ako Kane sám povedal, pre júnovú operáciu bedra a rekonvalescenciu počká s rozhodnutím. O novom tíme sa bude rozhodovať po štarte sezóny NHL. Je však jasné, že takéto zranenie nie je niečím, čo by kluby brali na ľahkú váhu, a tak si pred podpisom zmluvy určite budú chcieť byť isté jeho zdravotným stavom. Pagnotta verí, že viac informácií o situácii a skutočný boj o krídelníka by mohol nastať koncom septembra.

Výhoda pre Detroit...

Novinár John Dietz z Chicago Daily Herald teraz prišiel s inou možnosťou. Podľa neho je pre skúseného krídelníka lákavou možnosťou, aby si zahral v jednom tíme s Alexom DeBrincatom, keďže spoločne im to v Chicagu išlo veľmi dobre. To by znamenalo, že Kane sa stane hráčom Detroitu. Zatiaľ však neexistujú žiadne náznaky, že by sa Red Wings snažili tohto hokejistu získať.

Výhodou "červených krídel", ak by nakoniec mali záujem, by bolo až päť miliónov pod platovým stropom, čo by mohlo stačiť na zmluvu, keďže tá ani zďaleka nebude mať hodnotu 10,5 milióna dolárov, čo bol predošlý ročný plat Kanea. Zároveň sa neustále špekuluje, či by sa rodák z Buffala nemohol stať členom Sabres.

...nevýhoda pre Kanea?

Nová zmluva pre Američana je komplikovaná ešte jednou okolnosťou. Stále nespadá medzi veteránov, ktorí môžu dostať drvivú porciu platu v rámci bonusov. Ak by takáto možnosť existovala, kluby mu môžu ponúknuť nižší základný plat, čím by si výrazne pomohli a zvyšné peniaze by si Kane zarobil na bonusoch.

Vďaka nim by to tímy mohli kompenzovať v ďalšej sezóne 2024/25. Takáto možnosť pre hviezdu NHL tu bude až od spomenutého ročníka. Patrick Kane už skôr uviedol, že návrat do Chicaga neplánuje, keďže tím je v prestavbe a on chce bojovať o štvrtý Stanley Cup.

Neskoršie pripojenie sa k novému mužstvu navyše dáva aj pre samotného hokejistu možnosť vidieť, kto má aké šance ísť v play-off čo najďalej.