Kane si nový klub vyberie až počas sezóny, sústredí sa na rekonvalescenciu po zranení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane si nový klub vyberie až počas sezóny, sústredí sa na rekonvalescenciu po zranení

Kde bude v novej sezóne nastupovať Patrick Kane?
Kde bude v novej sezóne nastupovať Patrick Kane?Profimedia
Hviezdny americký útočník Patrick Kane (35) je najväčším menom medzi zostávajúcimi neobmedzenými voľnými hráčmi, ale všetko nasvedčuje tomu, že zmluvu s niektorým klubom podpíše až počas rozbehnutého ročníka 2023/24.

Povedal to jeho agent Pat Brisson, nakoľko legenda Chicaga po minulej sezóne podstúpila operáciu bedra a očakávaný návrat späť na ľad je až po úvode blížiaceho sa ročníka: "V lete nemieni podpisovať kontrakt. Zobral si čas na zotavenie a rozhodne sa počas úvodných týždňov sezóny," nechal sa počuť hráčov zástupca pre ESPN.

Kane v minulej sezóne zaznamenal iba 57 bodov v 66 dueloch, čo je výrazný pokles, no rozhodne za to mohli aj spomínané zdravotné problémy. Po odchode od Blackhawks vypadol s NY Rangers už v prvom kole play-off.

"Vyberie si tím, o ktorom bude cítiť, že má najväčšiu šancu na Stanley Cup," pokračoval Brisson. Keďže rozhodnutie by malo padnúť až počas sezóny, Američan bude mať logicky jasnejšiu predstavu a reálnych možnostiach jednotlivých tímov. Očakáva sa, že by sa tak mohlo stať v priebehu novembra.

Zároveň by to umožnilo Kaneovi podpísať zmluvu s tímom, aj keby nemal dostatok priestoru pod platovým stropom. V posledných rokoch mnoho mužstiev prišlo o svojich kľúčových hráčov na dlhší časový úsek, a tak ho mohlo zapísať na listinu LTIR (dlhodobo zranení hráči), pričom sa celý plat odpočíta spod platového stropu.

Príkladom je Colorado, ktorému bude naďalej pravdepodobne celý rok chýbať kapitán Gabriel Landeskog. V minulom ročníku bol na LTIR aj kapitán Vegas Mark Stone, vrátil sa až v play-off. Hoci sa Kane s rozhodnutím neponáhľa, isté je, že ho uvidíme bojovať o svoj štvrtý Stanley Cup v kvalitnom mužstve.