Kde bude chytať Halák? Má pred sebou asi posledný rok a na dosah veľký míľnik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kde bude chytať Halák? Má pred sebou asi posledný rok a na dosah veľký míľnik

Kde strávi Jaroslav Halák budúcu sezónu?
Kde strávi Jaroslav Halák budúcu sezónu?Profimedia
Slovenský brankár Jaroslav Halák (38) zostáva jedným z najlepších voľných hráčov a očakáva sa, že ešte jeden rok v NHL zotrvá. Otázne ale je, kde bude chytať.

Väčšina tímov už má svoje bránkoviská vyriešené, no bratislavský rodák by mohol vhodne priniesť do niektorého tímu skúsenosti ako náhradník. Túto úlohu zastával väčšinu svojej kariéry. Neočakáva sa, že by mal podpísať dvojcestný kontrakt. Určite bude iba na úrovni profiligy, pričom by mal byť v hodnote niečo málo cez milión dolárov. Aspoň také sú odhady.

V minulej sezóne odchytal Jaroslav Halák za NY Rangers celkovo 25 stretnutí za jasnou jednotkou Igorom Šesťorkinom. Na pozícii ho nahradil Jonathan Quick. Predtým mal ako člen Vancouveru 17-zápasovú a v Bostone 19-zápasovú sezónu.

Štyrikrát v kariére zažil ročník s aspoň 50 duelmi. Ani raz síce neklesol pod hranicu 90-percentnej úspešnosti, no minulé dve sezóny boli v tomto smere najhoršie (90,2 % a 90,3 %).

Pred Halákom je jeden veľmi pekný a zaujímavý míľnik. Momentálne má na konte 295 výhier a ak by sa dostal na hranicu 300, tak by sa stal iba piatym aktívnym gólmanom, ktorému sa to podarilo. V minulej sezóne vyhral desať duelov, predtým za dva roky iba trinásť. Rekord má 34 z ročníka 2014/15, keď bol jednotkou NY Islanders.

"Jeho slávne časy v Montreale a St. Louis sú už dávno preč, ale kariéru si urobil najmä na tom, že bol spoľahlivým náhradníkom. Vo veku 38 rokov však môže mať pred sebou už len posledný rok. Je slušnou dvojkou, ktorá dokáže odchytať okolo 20 zápasov a typicky ich viac vyhrá, ako prehrá. Ak máte silnú jednotku, je presne to, čo potrebujete," píše renomovaný zámorský insider Steven Ellis.

Kde by sa podľa Flashscore Správ hodil Halák?

Tampa Bay Lightning má jasnú jednotku, ktorou je Andrei Vasilevskij. Jeden z najlepších, ak nie najlepší brankár posledných rokov síce nemal stopercentný predošlý ročník, ale stále patrí medzi špičku. Po odchode skúseného Briana Elliotta mu prišiel chrbát kryť Matt Tomkins. Posledné dva roky však strávil vo Švédsku a v NHL ešte nenastúpil. Na súpiske sa nachádza aj skúsenejší Jonas Johansson. Prísľubom do budúcnosti je Hugo Alnefelt.

Zaujímavé by bolo sledovať, ak by sa Halák vrátil do St. Louis Blues. Jednotka tímu Jordan Binnington poberá šesť miliónov dolárov, lenže posledné sezóny nemal ideálne. Zastúpiť ho veľmi nemá kto. Malcolm Subban je maximálne náhradníkom a mladý Joel Hofer dostáva šance postupne.

Chicago Blackhawks je v prestavbe, čo znamená, že patrí medzi najhoršie tímy súťaže a tým pádom mal Petr Mrázek nízke čísla. Niekoľko šancí postupne dostali Arvid Söderblom a Jaxson Stauber. Nádejný Drew Commesso po NCAA štartuje prvú sezónu medzi seniormi v AHL.

Anaheim Ducks má jasnú jednotku, ktorou je John Gibson. Budúcnosť hviezdneho Američana je ale otázna, pretože sa špekuluje o výmene k niektorému z ašpirantov na Stanley Cup. Tým pádom by vznikol v organizácii problém, nakoľko k dispozícii by boli iba mladíci Lukáš Dostál a Calle Clang.

Medzi ďalších najznámejších neobmedzených brankárov, ktorí si stále nenašli klub, patria aj Martin Jones, Alex Stalock či Brian Elliott.